Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (13:02) - Madrides Real atlaiž galveno treneri Ančeloti; pēcteci nosauks nākamnedēļ

Itāļu speciālists Karlo Ančeloti pirmdien atbrīvots no Spānijas granda Madrides Real galvenā trenera amata, preses konferencē paziņoja kluba prezidents Florentino Peress. Ančeloti pēcteci klubs nosauks nākamnedēļ.Jau ilgu laiku klīda runas, ka Ančeloti atstās Real galvenā trenera krēslu, jo vienība šosezon nav spējusi demonstrēt sekmīgu sniegumu, turklāt palikusi bez vērā ņemamām trofejām. Pirmdien, par spīti spēlētāju un līdzjutēju lūgumiem, Itālijas speciālists oficiāli tika atstādināts no sava amata pienākumu pildīšanas.

"Šis bija smags lēmums, tomēr neesam šeit, lai pieņemtu vieglus lēmumus," pauda Peress, kurš iepriekš bija noslēdzis līgumu ar Ančeloti līdz 2016.gadam.

Šī bija jau devītā reize, kad Peress atstādinājis kādu Real treneri pēdējo 12 gadu laikā.

"Uzskatām, ka tas ir vislabāk Real komandai. Karlo tagad ir daļa no mūsu vēstures, tomēr mums jābūt prasīgiem, un uzskatu, ka šis ir īstais brīdis izmaiņām, lai iegūtu vairāk titulu," stāstīja Peress.

Pašlaik 55 gadus vecais speciālists par Real galveno treneri kļuva 2013.gadā, pa šo laiku kopā ar komandu izcīnot četrus titulus.

Iepriekš pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu bija izteicis cerību turpināt strādāt ar Ančeloti, bet pussargs Luka Modričs vēl pirmdien itāli nosauca par "ideālu cilvēku amatam".

2014.gadā Ančeloti aizveda Real komandu līdz triumfam UEFA Čempionu līgā, turklāt decembrī tā triumfēja arī FIFA klubu Pasaules kausa izcīņas turnīrā, tomēr šajā pavasarī palika bez trofejām - UEFA Čempionu līgā Madrides klubs pusfinālā piekāpās Turīnas Juventus, nacionālajā čempionātā palika divus punktus aiz Barcelona, bet Karaļa kausā tos izslēdza cita galvaspilsētas vienība Atletico.

Tiek ziņots, ka kā galvenie pretendenti uz Real galvenā trenera amatu tagad ir spānis Rafaels Benitess, kurš šobrīd vada Itālijas komandu Napoli, Sevilla vienības galvenais treneris Unai Emerijs un Jirgens Klops, kurš atstājis Vācijas bundeslīgas vienību Dortmundes Borussia.

Pats Ančeloti, uzklausot ilgstošās spekulācijas par gaidāmo atlaišanu, jau iepriekš bija izteicies, ka tādā gadījumā paņems vienu brīvu sezonu.

"Es turpināšu darbu Madrides Real vai arī uz gadu apstāšos," vēl pirms atlaišanas par savu nākotni izteicās itālis. "Ja klubs teiks, ka nevaru turpināt darbu, nebūšu priecīgs, tomēr tā futbolā gadās bieži."

Iepriekš Ančeloti ar panākumiem vadījis tādus klubus kā Juventus, AC Milan, Londonas Chelsea un Parīzes Saint-Germain.

Iepriekš tika uzskatīts, ka par Real galveno treneri varētu kļūt franču leģenda Zinedins Zidāns, lai gan trenera arodā viņš vēl ir maz pieredzējis.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi