Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules kausa ceturtdaļfinālu lūkos sasniegt pasaules ranga līdere Brazīlija

Šodien Katarā tiks aizvadītas divas Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfināla spēles, kurās spēkus mēros Japāna un Horvātija, kā arī Brazīlija un Dienvidkoreja.

Vispirms plkst.17 Japānas futbolisti stāsies pretī Horvātijai, bet pēc tam plkst.21 Brazīlija aizvadīs maču pret Dienvidkoreju. Meistarsacīkstes tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls un portāls "ltv.lv".

Japāna PK finālturnīru sāka ar negaidītu uzvaru pār titulēto Vāciju (2:1), kam sekoja neveiksme pret Kostariku ar 0:1. Noslēdzošajā grupas spēlē japāņi parūpējās par vēl vienu sensāciju un ar 2:1 pārspēja Spāniju, tādējādi nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs un neļaujot vāciešiem izkļūt no grupas. Japāna ar sešiem punktiem E grupā ieņēma pirmo vietu.

Horvātija pirmajā mačā spēlēja bezvārtu neizšķirti pret Maroku, bet otrajā spēlē pārliecinoši uzvarēja kanādiešus (4:1), kam sekoja vēl viens bezvārtu neizšķirts pret Beļģiju. F apakšgrupā horvāti ar pieciem punktiem ierindojās otrajā pozīcijā, atpaliekot no Marokas par diviem punktiem.

Japāna un Horvātija iepriekš ir tikušās tikai divās Pasaules kausa spēlēs, kurās vienu reizi 1998.gadā pie minimāla panākuma tika horvāti, bet 2006.gadā abu vienību duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

Aizsargs Itakura Ko šajā mačā nevarēs palīdzēt japāņiem, jo pēdējās divās spēlēs nopelnījis divas dzeltenās kartītes, bet Horvātijas izlasē ierindā ir visi futbolisti.

Savukārt Brazīlija PK finālturnīru sāka ar diviem panākumiem, pārspējot Serbiju ar 2:0 un Šveici ar 1:0, bet pēdējā grupas spēlē, laukumā dodoties vairākiem rezervistiem, ar 0:1 piekāpās Kamerūnai. G apakšgrupā Brazīlija ar sešiem punktiem ieņēma pirmo vietu.

Tikmēr Dienvidkoreja pirmajā apakšgrupas mačā pret Urugvaju spēlēja bezvārtu neizšķirti, pēc tam piekāpās Ganai ar 2:3, taču noslēdzošajā mačā ar 2:1 sakāva Portugāli, kas palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz astotdaļfinālu. H apakšgrupā dienvidkorejieši ar četriem punktiem ieņēma otro vietu.

Brazīlija un Dienvidkoreja iepriekš aizvadījušas piecas pārbaudes spēles, pēdējā no kurām šī gada jūnijā pie pārliecinošas uzvaras tika Brazīlijas futbolisti (5:1).

Paredzams, ka Brazīlijas izlasē ierindā atgriezīsies Neimars, kurš mačā pret Serbiju guva potītes savainojumu un nedevās laukumā pēdējās divās grupas spēlēs, kā arī spēlēt varēs Danilu Luisa da Silva. Tikmēr ceļgala savainojumu dēļ laukumā nevarēs doties Gabriels Žezuss un Alešs Teljess.

Sestdien par pirmajām komandām, kuras sasniegušas ceturtdaļfinālu, kļuva Nīderlande un Argentīna, bet svētdien nākamajā kārtā iekļuva arī Francija un Anglija.

Pēdējās labāko astoņnieka izlases kļūs zināmas otrdien, kad Maroka cīnīsies ar Spāniju un Portugāle ar Šveici.

Ārpus izslēgšanas turnīra šajās meistarsacīkstēs palika tādas izlases kā Vācija, Beļģija un Dānija, kurām no grupām liedza izkļūt attiecīgi Japāna, Maroka un Austrālija.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi