Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Polijas futbolisti iekļūst EČ finālturnīrā

Polijas vīriešu futbola izlase svētdien Varšavā nodrošināja vietu nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Polija G apakšgrupas mačā savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Ziemeļmaķedoniju.

Pirmie vārti tika gūti 16 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Roberts Levanovskis saņēma tālu piespēli un soda laukumā nolika bumbu pa sitienam Pšemišlavam Frankovskim, kurš tikai nule kā bija nācis uz maiņu. Sešas minūtes vēlāk poļi pretinieku laukuma pusē ātri izspēlēja autu, bumba atkal nonāca pie Levanovska, kurš piespēlēja tālāk Arkdjušam Milikam, poļu uzbrucējam ar tālu sitienu panākot 2:0.

Polija tikai pirms trim dienām Rīgā ar 3:0 uzvarēja Latviju.

Vēl šajā apakšgrupā Austrija viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja Slovēniju. Vienīgos vārtus guva Štefans Pošs, kurš 21.minūtē bumbu mērķī raidīja pēc stūra sitiena, būdams precīzs ar galvu.

Otrdien astoto maču šajā grupā aizvadīs pastarītes Izraēla un Latvija.

G apakšgrupā līdere ar 19 punktiem astoņās spēlēs ir Polija, kam ar 16 punktiem seko Austrija, tālāk ar 11 punktiem ir Slovēnija un Ziemeļmaķeondija, astoņi punkti ir Izraēlai, bet bez punktiem ir Latvija.

Tikmēr Igaunija C apakšgrupā mājās ar 0:3 (0:0) piekāpās 2014.gada Pasaules kausa ieguvējai Vācijai.

Pēc Emres Džana pārkāpuma pie sava soda laukuma Vācija jau 14.minūtē nonāca mazākumā. Pirmajā puslaikā igauņi pretiniekus noturēja uz nulles, bet otrā puslaika pirmajā pusē, 52. un 58.minūtē Ilkajs Gindoans ar diviem tāliem sitieniem panāca 2:0. Savukārt 71.minūtē Timo Verners pēc Gindoana piespēles iesita trešo bumbu igauņu vārtos.

Pirms tam šajā apakšgrupā Nīderlande viesos ar 2:1 (2:0) uzveica Baltkrieviju. Nīderlandiešiem abus vārtus pirmajā puslaikā guva Džeordīno Vijnaldums, kurš sita precīzi ar galvu un izcēlās ar skaistu tālsitienu, kamēr baltkrieviem atzīmējās Staņislavs Draguns.

C apakšgrupā pa 15 punktiem sešās spēlēs ir Nīderlandei un Vācijai, 12 punktus iekrājusi Ziemeļīrija, četri punkti ir Baltkrievijai, bet viens - Igaunijai.

Vēl svētdien Velsa E apakšgrupas cīņā mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Horvātiju. 

Devītajā minūtē ar sitienu no soda laukuma robežas viesus vadībā izvirzīja Nikola Vlašičs, taču pirmā puslaika pieliktajā laikā Gerets Beils izlīdzināja rezultātu. Otrajā puslaikā katra komanda tika pie trim dzeltenajam kartītēm, kā arī vairāki futbolisti guva savainojumus.

Pirms tam agrajā mačā Ungārija E apakšgrupas cīņā ar 1:0 (1:0) savā laukumā guva virsroku pār Azerbaidžānu. Ungāriem vārtus guva Mihājs Korhuts. 

Apakšgrupā līdere ar 14 punktiem septiņās spēlēs ir Horvātija, 12 punkti septiņos mačos ir Ungārijai, desmit punkti sešās cīņās ir Slovākijai, astoņus punktus iekrājusi Velsa, bet vienu - Azerbaidžāna. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Krievijas vīriešu futbola izlase svētdien nodrošināja ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Krievija I apakšgrupas duelī viesos ar 5:0 (2:0) pārspēja Kipru.

Spēles devītajā minūtē Deniss Čeriševs pārtvēra bumbu pretinieku laukuma pusē un ar ātru reidu ielauzās soda laukumā, no kreisās puses triekdams bumbu tīklā. Puslaika vidū, 23.minūtē, kiprieši nespēja apturēt Krievijas vētrainu uzbrukumu, un Magomeds Ozdojevs pēc Čeriševa piespēles panāca jau 2:0.

No cīņas 28.minūtes Krievija spēlēja vairākumā, taču savu nākamo iespēju izmantoja vien 11 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc vēl vienas Čeriševa piespēles Artjoms Dzjuba, sitot ar galvu, panāc 3:0. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē mājinieki pie sava soda laukuma uzdāvināja bumbu pretiniekiem, Aleksandram Golovinam pēc izspēles panākot jau četru vārtu pārsvaru, bet kompensācijas laikā Čeriševs ieraidīja vēl vienu bumbu Kipras vārtos - 5:0. Pēdējos divos vārtos rezultatīvi asistēja Dzjuba.

Pirms tam šajā apakšgrupā jau ceļazīmi nodrošinājusī Beļģija viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Kazahstānu. Beļģiem vārtus guva Mišī Bačuajī un Tomā Menjē.

Vēl šajā apakšgrupā Skotija mājās ar 6:0 (3:0) sagrāva Sanmarīno. Skotiem ar hat-trick izcēlās Džons Makdžins, bet pa vieniem vārtiem guva Lorenss Šenklends, Stjuarts Findlejs un Stjuarts Ārmstrongs.

Apakšgrupā pēc astoņām spēlēm līdere ar maksimāli iespējamajiem 24 punktiem ir Beļģija, tālāk ar 21 punktu seko Krievija, desmit punkti ir Kiprai, deviņus punktus guvusi Skotija, septiņi punkti ir Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Sanmarīno.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas un Polijas valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi