Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

PSG, Benfica un Chelsea nodrošina vietas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā

Parīzes Saint-Germain (PSG), Lisabonas Benfica un Londonas Chelsea futbolisti otrdien nodrošināja vietas šī gada UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, bet ārpus play-off dalībnieču pulka šosezon būs Turīnas Juventus.

Parīzes klubs savā laukumā ar rezultātu 7:2 (4:1) uzveica Haifas "Maccabi" no Izraēlas.

PSG pārliecinošu uzvaru nodrošināja parīziešu zvaigžņotā uzbrukuma trijotne ar Kiljanu Mbapē, Lionelu Mesi un Neimaru sastāvā.

Spēles 19.minūtē pēc Mbapē piespēles 1:0 parīziešiem panāca Mesi, bet 32. un 35.minūtē otros un trešos vārtus guva Mbapē un Neimars pēc Mesi piespēles. 38.minūtē pēc soda sitiena Abdulajs Seks, sitot bumbu ar galvu, vienus vārtus atguva, bet puslaika pēdējā minūtē Mesi pēc Mbapē piespēles izpildīja tālu un precīzu sitienu no soda laukuma robežas.

Otrajā puslaikā komandas guva vēl četrus vārtus. Vispirms Seks 50.minūtē samazināja mājinieku pārsvaru, bet 64.minūtē Mbapē panāca 5:2 un trīs minūtes vēlāk bumbu savos vārtos ieraidīja "Maccabi" aizsargs Šons Goldbergs pēc Neimara sitiena. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, asistējot Mesi, gala rezultātu 7:2 uzstādīja Karloss Solers.

Tikmēr "Benfica" savā laukumā ar 4:3 (3:1) uzvarēja šosezon nestabili spēlējošo Turīnas "Juventus", kurai zaudējums lika atvadīties no izredzēm spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Mača 17.minūtē 1:0 lisaboniešiem no tuvas distances panāca Antonio Silva, bet četras minūtes vēlāk Moise Kīns izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā, 28.minūtē Žuāu Mariu realizēja 11 metru soda sitienu un atguva laukuma saimniekiem vadību un pēc septiņām minūtēm jau 3:1 panāca Rafa Silva, sitot precīzi ar papēdi. 

Spēles 50.minūtē Rafa Silva guva arī ceturtos vārtus pēc "Benfica" teicamas izspēles uzbrukumā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Arkadjušs Miliks vienus vārtus atguva, bet vēl divas minūtes vēlāk Vestons Makenijs samazināja lisaboniešu pārsvaru līdz mimimunam.

H grupā pa 11 punktiem ir Parīzes un Lisabonas komandā, bet pa trīs punktiem ir Turīnas un Haifas futbolistiem, kuri zaudējuši izredzes spēlēt UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā. 

Arī Anglijas futbola premjerlīgas komanda Londonas "Chelsea" otrdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

"Play-off" ceļazīmi londonieši ieguva, ar 2:1 (1:0) viesos uzvarot Austrijas klubu "Salzburg".

"Chelsea" vadību ieguva 23.minūtē, kad zibenīgu sitienu no soda laukuma līnijas izdarīja Mateo Kovačičs. Otrajā puslaikā pēc nospēlētām trīs minūtēm Žuniors Adamu pretuzbrukumā saņēma Maksimiliāna Vēbera piespēli pretī vārtiem un panāca 1:1.

Tomēr 64.minūtē viesi atgriezās vadībā pēc tam, kad Kajs Hāvercs ar sitienu no distances sita bumbu zem pārliktņa.

E grupas otrajā mačā "AC Milan"" viesos ar 4:0 (1:0) uzvarēja Zagrebas "Dinamo".

Pirmie vārti tika gūti 40.minūtē, kad pēc soda sitiena Mateo Gabija "iznira" soda laukumā un ar galvu raidīja bumbu mērķī. 49.minūtē Rafels Leāns pēc individuālas spēles panāca 2:0, desmit minūtes vēlāk Olivjē Žirū realizēja 11 metru soda sitienu, bet vēl pēc desmit minūtēm "Dinamo" pussargs Roberts Ļubičičs ieraidīja bumbu savos vārtos.

Pirms pēdējās kārtas "Chelsea" iekrājusi desmit punktus, "AC Milan" - septiņus, "Salzburg" sešus, bet "Dinamo" - četrus.

Anglijas futbola premjerlīgas šīs sezonas labākais vārtu guvējs Ērlings Holanns, UEFA Čempionu līgas mačā ar Mančestras "City" viesojoties pie savas iepriekš pārstāvētās Dortmundes "Borussia", vārtus neguva un spēle noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Šāds rezultāts gan neliedza abām komandām nodrošināt vietas izslēgšanas turnīrā.

Vistuvāk gūtiem vārtiem "City" bija otrajā puslaikā, kad pret Rijādu Mahrezu tika pārkāpti noteikumi soda laukumā un galvenais tiesnesis uz "Borussia" vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu. "Pendeli" 58.minūtē izpildīja pats Mahrezs, taču Gregors Kobels viņa raidījumu atvairīja, saglabājot 0:0 uz rezultāta tablo.

Holanns laukumā pavadīja spēles pirmo puslaiku.

Vēl svarīgā spēlē par trešo vietu G apakšgrupā "Sevilla" mājās ar 3:0 (0:0) pārspēja "Kobenhavn".

Seviljas komanda vadību ieguva 61.minūtē, Jusefam Nesiri vārtu priekšā pielabojot Papu Gomesa augstu sistās bumbas lidojuma virzienu. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Isko ar skaistu sitienu no soda laukuma līnijas panāca 2:0, bet četras minūtes vēlāk Gonsalo Montjels bija pirmais pie pretinieku vārtsarga atsistās bumbas un pielika punktu spāņu komandas uzvarai.

G apakšgrupā "City" piecās spēlēs guvusi 11 punktus, "Borussia" komandai ir astoņi punkti, "Sevilla" futbolistiem - pieci punkti, bet "Kobenhavn" klubam - divi punkti.

"Leipzig" futbolisti otrdien UEFA Čempionu līgas mačā uzvarēja Madrides "Real", sagādājot Spānijas čempionei pirmo zaudējumu sezonā.

Turnīra piektās kārtas spēlē Leipcigas futbolisti mājās uzvarēja ar rezultātu 3:2 (2:1).

Spēles 13.minūtē 1:0 panāca Leipcigas komanda. Pēc stūra sitiena Andrē Silvas raidījumu atvairīja Tibo Kurtuā, taču pirmais pie atsistās bumbas bija Joško Gvardiols. Piecas minūtes vēlāk Kristofers Nkunku trieca bumbu zem vārtu pārliktņa un nostiprināja "Leipzig" komandas vadību.

Minūti pirms pirmā puslaika beigām pēc Marko Asensio piespēles bumbu ar galvu vārtos ieraidīja Vinisuss Žuniors, samazinādams Vācijas komandas pārsvaru.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas deviņas minūtes, mājiniekiem 3:1 panāca Timo Verners, Leipcigas futbolistu rezultatīvo uzbrukumu izveidojot Muhamedam Simakanam. Kompensācijas laika ceturtajā minūtē Rodrigo realizēja 11 metru soda sitienu, taču pēc tam sekoja mača beigu svilpe un madridiešiem nebija iespējas panākt neizšķirtu.

Otrā mačā Glāzgovas "Celtic" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Doneckas "Šahtar".

Pateicoties Georga Jakumaka 38.minūtē gūtajiem vārtiem, pirmo puslaiku uzvarēja "Celtic", bet 58.minūtē 1:1 panāca Mihailo Mudriks.

F apakšgrupā pēc piecām no sešām spēlēm "Real" komandai ir desmit punkti, "Leipzig" iekrājusi deviņus punktus, "Šahtar" futbolistiem ir seši punkti, bet "Celtic" vienībai - divi.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi