Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rasisms futbolā

Tiesneša izteikumu dēļ pārtrauc PSG un Basaksehir maču UEFA Čempionu līgā.

Lielākais gada skandāls futbolā negaidīti notika Parīzes Saint-Germain un Basaksehir Čempionu līgas spēlē. Tā tika pārtraukta, komandām protestējot pret tiesneša izteikumu, kur viņš esot Basaksehir trenera asistentu raksturojis, piesaucot viņa ādas krāsu.

Internetā milzu popularitāti uzreiz ieguva video, kur Basaksehir trenera asistents Pjērs Vebo karstasinīgi protestēja pret ceturtā tiesneša izteikumiem pret viņu. Spēli tiesāja rumāņu brigāde ar Ovidu Hateganu priekšgalā. Ceturtais tiesnesis Sebastians Koltesku savā saziņā lietojis vārdu negru, kas rumāņu valodā nozīmē melns un ir attiecināms arī uz tumšādainajiem. Tomēr negru izruna ir teju tāda pati kā vārdam negro, kam ir rasistiska piegarša citās valodās. Abu komandu spēlētāji situāciju neatstāja novārtā un izlēma noiet no laukuma, pieprasot citu tiesnešu brigādi. Spēle tika pārcelta un aizvadīta nākamajā dienā, trešdienas vakarā, PSG sagraujot turkus ar 5:1.

Skandālam uzmanību pievērsa pat Turcijas prezidents Redžeps Erdogans, kurš savā Twitter kontā rakstīja: "Nosodu rasismu, kas tika vērsts pret Stambulas kluba trenera asistentu Vebo. Esmu pārliecināts, ka UEFA pieņems nepieciešamos mērus." Lēmums par tiesneša sodīšanu tiks pieņemts tuvākajā laikā. Zināms, ka Parīzes klubs ir garantējis vietu astotdaļfinālā, jo grupas otrā mačā Leipzig ar 3:2 apspēlēja Mančestras United, tādējādi angļu klubam būs jāspēlē Eiropas līgā.

Lielu ažiotāžu izraisīja Turīnas Juventus un Barcelona tikšanās. Spēle bija īpaša ar to, ka Krištianu Ronaldu pirmoreiz kopš Madrides Real pamešanas laukumā aci pret aci tikās pret savu niknāko konkurentu cīņā par izcilākā futbolista godu Lionelu Mesi. Šoreiz superzvaigžņu duelī krietni labāk gāja Ronaldu, kurš realizēja divus 11 metru soda sitienus, un Juventus uzvarēja ar 3:0, nodrošinot pirmo vietu grupā. Iespējams, šī bija abu izcilo futbolistu pēdējā savstarpējā spēle. Ronaldu pēc diviem mēnešiem būs 36 gadi, kamēr Mesi šobrīd ir 33.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi