Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RFS pagarina līgumus ar Lemajiču un četriem Latvijas futbolistiem

Optibet Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS pagarinājusi līgumu uz vienu gadu ar uzbrucēju Darko Lemajiču, pussargu Artūru Zjuzinu, kā arī aizsargiem Vitāliju Jagodinski, Aleksandru Solovjovu un Vladislavu Sorokinu.

27 gadus vecais serbu uzbrucējs Lemajičs RFS rindas papildināja pērnvasar, kad komandai pievienojās no tās principiālās konkurentes "Riga". Viņš šajā sezonā virslīgā guvis piecus vārtus un asistējis vēl septiņos vārtu guvumos.

Lemajičs Latvijā ieradās 2017.gadā, kad pievienojās "Riga" komandai, bet pirms tam viņš spēlēja dzimtenē, pārstāvot "Indžija" vienību. Uzbrucējs spēlējis Serbijas jaunatnes izlasēs.

Savukārt 29 gadus vecais Zjuzins RFS pievienojās pirms iepriekšējās sezonas, arī pārejot no "Riga" komandas. Latvijas izlases pussargs pēc kārtējās traumas izdziedēšanas šogad aizvada vienu no labākajām sezonām karjerā, virslīgā izceļoties ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms pievienošanās "Riga" komandai Zjuzins piecus gadus pārstāvēja Krievijas pēc spēka otrās līgas komandas Kaļiņingradas "Baltika", Orenburgas "Gazovik" un "Tambov". Latvijā futbolists savulaik pārstāvēja arī Ventspils "Tranzītu" un "Ventspili", kuras sastāvā divreiz kļuva par Latvijas čempionu.

Latvijas izlases rindās Zjuzins nospēlējis 41 maču un guvis septiņus vārtus.

Tikmēr 28 gadus vecais Jagodinskis šo sezonu iesāka "Valmierā", bet pēc tam papildināja RFS rindas. Virslīgā viņam šogad ir vieni gūti vārti.

Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja RFS vienībā, ar kuru izcīnīja Latvijas virslīgas sudraba medaļas un triumfēja valsts kausa izcīņā. Pērn Jagodnskis virslīgā guva piecus vārtus.

Jagodinskis karjeru sāka Rīgas "Daugavas" vienībā, pēcāk uzspēlējot arī "Jūrmalā", bet 2012.gadā viņš noslēdza līgumu ar Ukrainas grandu Kijevas "Dinamo", turklāt līgums vēl 2015.gadā tika pagarināts līdz 2018.gadam. Futbolists vairākas sezonas bija izīrēts citai Ukrainas vienībai Užhorodas "Hoverla", bet 2016.gadā Kijevas komanda paziņoja, ka ar Latvijas futbolistu nerēķinās.

Kijevas kluba sistēmu aizsargs 2016.gadā atstāja un pievienojās Ungārijas vienībai "Diosgyori VTK", bet pēc tam viņš spēlēja Rumānijas komandā Jasi "Politehnica". 2018.gada sezonas otro pusi Jagodinskis pavadīja Latvijas komandā "Ventspils", palīdzot tai kļūt par valsts vicečempioni.

Latvijas izlasē Jagodinskis aizvadījis 31 spēli.

Tikmēr 32 gadus vecais Solovjovs RFS rindas pārstāv ceturto sezonu pēc kārtas. Šosezon viņa rēķinā ir vieni gūti vārti.

Pirms tam viņš spēlēja Igaunijā, pārstāvot Sillamē "Kalev". Karjeras laikā viņš spēlējis arī Kiprā, Anglijā un Lietuvā, bet Latvijā pārstāvējis tādas komandas kā "Ventspils", "Tranzīts", Rīgas "Olimps", "Jūrmala", Jūrmalas "Spartaks", Daugavpils "Daugava" un "Gulbene".

Nacionālajā valstsvienībā viņa kontā ir desmit mači.

Savukārt 23 gadus vecais Sorokins RFS komandā ir kopš 2016.gada vasaras, kad pārgāja no "Jelgavas", bet pirms tam viņš bija "Skonto" sistēmā. 

RFS šobrīd virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu, bet Latvijas kausā rīdzinieki sasnieguši pusfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi