Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas grandiem cīņa par Eirokausu turpināšanu

Smags uzdevums ceturtdien priekšā Rīgas futbola klubiem, kuri UEFA Konferences līgā centīsies spert vēl vienu soli tuvāk pamatturnīram.

Kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē RFS Daugavas stadionā uzņems Beļģijas grandu Gent. Mača sākums plkst. 20.00. Tiešraide LTV7. Uz tālo Maltas salu ir devusies Riga, uz kuras pleciem gulstas liels spiediens, jo Latvijas čempioni ir izteikti favorīti pret Hibernians. Sākums plkst. 21.00. Tiešraide Sportacentrs TV kanālā.

Nākamnedēļ virslīgas kalendārā ieplānots Rīgas derbijs starp Latvijas spēcīgākajiem klubiem, tomēr RFS un Riga savstarpējo cīņu labprāt vēlētos atlikt uz rudeni, jo, ja kāda no komandām tiks Konferences līgas play-off kārtā, Rīgas derbijs būs obligāti jāpārceļ, jo pārklāsies ar Eirokausu spēlēm. 

Septiņas reizes pēc kārtas par Latvijas labāko futbola žurnālistu atzītais Edmunds Novickis aprēķinājis, ka pastāv deviņu procentu iespējamība, ka abi Rīgas klubi tiks nākamajā kārtā, tomēr ir 47 procentu varbūtība, ka trešo kvalifikācijas kārtu nepārvarēs neviens. Lai gan Riga pirmo spēli mājās pret Hibernians zaudēja ar 0:1, pašreizējai virslīgas čempionei pastāv krietni labākas izredzes uzvarēt divu spēļu summā. RFS izbraukumā pret vareno Gent izvirzījās 2:0 vadībā, tomēr otrajā puslaikā izlaida pārsvaru, mačam noslēdzoties 2:2 neizšķirti. 

Gent trofeju kolekcijā ir Beļģijas čempionu tituls, četri Beļģijas kausi un superkauss. Pēdējo desmit gadu laikā Beļģijas klubs četras reizes iekļuvis Eiropas līgas grupu turnīrā un reizi spēlējis Čempionu līgas grupā. 2016./17. gada sezonā Gent aizcīnījās līdz Eiropas līgas astotdaļfinālam, pa ceļam uz to izsitot Anglijas grandu Totenhemas Hotspur.

Daugavas stadions Latvijas futbolam nav bijis veiksmīgs. Pagājušogad mača izskaņā Latvijas valstsvienība ar 0:1 apkaunojoši piekāpās Maltai. 

Pagājušonedēļ Riga pret Maltas vicečempioni nospēlēja 0:1, lai gan bija izteikta favorīte. Tagad neveiksmīgajā stadionā mājas spēli aizvadīs RFS, kurai būs ļoti smags uzdevums pret Gent, kuras budžets ir desmitiem reižu lielāks. Viegli neklāsies Riga, kurai Maltā obligāti jāizcīna uzvara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi