Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Salāham ātrākais hettriks vēsturē; Levandovskis glābj Barcelona no zaudējuma

Roberts Levandovskis, gūstot divus vārtus spēles izskaņā, trešdien glāba Barcelona no zaudējuma UEFA Čempionu līgas spēlē, tikmēr Liverpool uzbrucēja ēģiptieša Mohameda Salāha trīs gūtie vārti trešdien UEFA Čempionu līgas mačā ir ātrākais hat trick turnīra vēsturē, ziņo UEFA.

"Barcelona" C apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:3 (1:0) spēlēja neizšķirti pret Milānas "Inter".

Pirmajā puslaikā 40.minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Usmans Dembelē, taču pretiniekiem otrajā puslaikā vajadzēja tikai piecas minūtes, lai panāktu neizšķirtu, vārtus gūstot Nikolo Barellam.

63.minūtē Lautaro Martiness panāca 2:1 Milānas vienības labā. Barselonieši atkal izlīdzināja rezultātu vien 82.minūtē, kad savus pirmos vārtus mačā guva Levandovskis.

Minūti pirms pamatlaika beigām "Inter" izvirzījās vadībā, bumbu mājinieku vārtos raidot Robinam Gosensam, taču Milānas komanda nespēja nenosargāt uzvaru. Kompensācijas laika otrajā minūtē "Barcelona" no neveiksmes glāba Levandovskis, kurš guva otros vārtus mačā.

Tikmēr citā C apakšgrupas mačā Minhenes "Bayern" viesos ar 4:2 (4:0) uzvarēja Pilzenes "Viktoria" no Čehijas.

Pirmajā puslaikā viesu komandas labā pa vieniem vārtiem guva Sadio Manē un Tomass Millers, kam sekoja divi vārti Leona Gorecka kontā.

Otrajā puslaikā laukuma saimnieku rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Ādams Vlkanovs un Jans Kliments.

Pēc četrām kārtām C apakšgrupā līdere ar Minhenes vienība, kas izcīnījusi 12 punktus un nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā. "Inter" ar septiņiem punktiem atrodas otrajā vietā, "Barcelona" ar četriem punktiem ieņem trešo vietu, bet ceturtajā pozīcijā ierindojas "Viktoria", kas nav tikusi pie punktiem.

D apakšgrupā "Sporting" savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:2) piekāpās Marseļas "Olympique", zaudējot Francijas komandai otro reizi šosezon.

Mājinieki palika mazākumā jau spēles 19.minūtē, kad otro dzelteno kartīti nopelnīja Rikardu Esgaju. 

20.minūtē "Olympique" izvirzījās vadībā pēc precīza Mateo Genduzi soda sitiena, bet 30.minūtē pārsvaru dubultoja Aleksiss Sančess.

Tikmēr citā apakšgrupas spēlē Anglijas klubs Totenhemas "Hotspur" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (3:1) uzvarēja Frankfurtes pie Mainas "Eintracht".

14.minūtē viesu komandas labā vārtus guva Daiči Kamada, taču pirmā puslaika turpinājumā "Hotspur" 17 minūšu laikā guva trīs vārtus. 19.minūtē neizšķirtu panāca Honmiņs Sons, 28.minūtē soda sitienu precīzi izpildīja Harijs Keins, bet 36.minūtē otros vārtus mačā guva Honmiņs Sons.

Otrajā puslaikā 87.minūtē deficītu samazināja Faride Alidu, taču ar to bija par maz, lai pacīnītos par uzvaur.

D apakšgrupā līdere ir Totenhamas vienība, kas četros mačos izcīnījusi septiņus punktus. Otro un trešo vietu dala Merseļas un Lisabonas komandas, kurām ir seši punkti, bet ceturtajā vietā atrodas "Eintracht" ar četriem punktiem.

Madrides "Atletico" trešdien UEFA Čempionu līgas mačā savā laukumā spēlēja bezvārtu neizšķirti pret apakšgrupas līdervienību Beļģijas "Club Brugge".

Abu B apakšgrupas vienību duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem 0:0.

82.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja Beļģijas komandas spēlētājs Kamals Sovā, un līdz ar to "Club Brugge" palika mazākumā, taču, neskatoties uz "Atletico" dominanci laukumā, mājinieki nespēja gūt vārtus.

Pirmajā savstarpējā mačā panākumu ar 2:0 izcīnīja "Club Brugge".

Tikmēr otrā B apakšgrupas mačā Portugāles "Porto" viesu lomā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja Leverkūzenes "Bayer".

Portugāles komandu vadībā izvirzīja Galenu, kurš raidīja bumbu "Bayer" vārtos sestajā minūtē. Pēc tam 16.minūtē laukuma saimniekiem bija iespēja panākt neizšķirtu, taču Kerema Demirbaja soda sitiens lidoja garām vārtiem, bet 36.minūtē tika fiksēta spēle ar roku, tāpēc Patrika Šika gūtie vārti netika ieskaitīti.

Savukārt otrajā puslaikā divus soda sitienu precīzi izpildīja Mehdi Taremi, kas ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 3:0.

Pēc četrām kārtām B apakšgrupas līdere ar desmit punktiem ir Beļģijas vienība, kas nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā. Otro vietu ieņem "Porto" ar sešiem punktiem, trešā ar četriem punktiem ir Madrides komanda, kamēr ceturtajā pozīcijā atrodas "Bayer", kas izcīnījusi trīs punktus.

"Napoli" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas mačā guva četrus vārtus un izcīnīja panākumu, kamēr citā spēlē pie graujošas uzvaras tika "Liverpool".

A apakšgrupas mačā "Napoli" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0) pārspēja Amsterdamas "Ajax".

Laukuma saimniekus jau spēles ceturtajā minūtē vadībā izvirzīja Irvings Lozano, bet 16.minūtē pārsvaru izdevās dubultot Džakomo Raspadori.

Otrajā puslaikā "Ajax" 49.minūtē samazināja deficītu, ar precīzu sitienu izceļoties Devijam Klāsenam, taču 62.minūtē divu vārtu pārsvaru "Napoli" vienībai atjaunoja Hviča Kvarcahelija.

83.minūtē, veiksmīgi izpildot soda sitienu, 2:3 panāca Stīvens Bergveins, kam pēc septiņām minūtēm sekoja precīzs bumbas raidījums "Ajax" vārtos, šoreiz pie gūtiem vārtiem tiekot Viktoram Osimenam (4:2).

Vēl A apakšgrupā "Liverpool" viesos sagrāva Glāzgovas "Rangers", uzvarot ar 7:1 (1:1).

17.minūtē vienīgos vārtus "Rangers" labā guva Skots Ārfilds. Spēles turpinājumā "Liverpool" guva septiņus bezatbildes vārtus.

24.minūtē rezultātu izlīdzināja Robertu Firminu, kurš izvirzīja vadība Anglijas vienību arī 55.minūtē. Mača turpinājumā "hat-trick" sakrāja Mohameds Salāhs, bet pa vienai bumbai pretinieku vārtos raidīja Darvins Nunjess un Hārvijs Eliots.

Salāhs "hat trick" guva sešās minūtēs un 12 sekundēs, pārspējot Bafetimbi Gomisa iepriekšējo rekordu. Francūzis nepilnu astoņu minūšu laikā trīs vārtus guva 2011.gada mačā, kurā franču Lionas "Olympique" ar 7:1 sagrāva Zagrebas "Dinamo" no Horvātijas.

Pēc četrām spēļu kārtām A apakšgrupas līdere ir "Napoli", kas sakrājusi 12 punktus un nodrošinājusi astotdaļfinālu. Otro vietu ieņem "Liverpool" ar deviņiem punktiem, kurai seko "Ajax" ar trīs punktiem, bet "Rangers" vienība nav tikusi pie punktiem un ierindojas ceturtajā pozīcijā.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi