Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Satvēra no rokām izlaisto

Divi snieguma ziņā ļoti dažādi puslaiki noveda pie likumsakarīga neizšķirta. Latvijas futbola izlase sestdien Reikjavikā pēc 0:2 pret grupas līderi Islandi prata atspēlēties un izraut neizšķirtu 2:2. Tas Mariana Pahara padotajiem bija jau piektais neizšķirts Euro 2016 kvalifikācijā.

Mača sākumā Latvijas līdzjutējiem radās déjà vu sajūta. Tieši tāpat kā septembra spēlē Rīgā pret Čehiju, ātri nācās nokļūt iedzinējos ar diviem vārtiem. Turklāt atkal pievīla kāds no ierastajiem līderiem, no kura kļūdas gaidīja vismazāk. Pret Čehiju zaudētajos vārtos ne pārāk veiksmīgi nospēlēja Kaspars Gorkšs, bet Islandē pievīla Andris Vaņins, kurš pēc mača trenerim atzina savu vainu otrajos ielaistajos vārtos.

Taču neba nu Andra dēļ spēles sākums nepadevās tik labs, kā cerēts. Viesi nespēja ne atņemt pretiniekiem bumbu, ne paši to pieturēt, bieži vien sasteidzot pāreju uzbrukumā, kas noveda pie bezadresāta piespēlēm. "Mēs, protams, zinām, kāpēc spēli sākām tik nepārliecinoši, bet tas lai paliek komandas iekšienē. Tur bija dažas nianses," pēc spēles atzina Pahars, mazliet vēlāk uzņemot visu sitienu par blāvo startu uz sevi.

Varbūt sliktais spēles sākums bija daļēji saistīts ar līdzjutēju iespaidīgo atbalstu mājiniekiem. Lai gan Laugardalsvollur stadiona ietilpība ir tikai desmit tūkstošu, pārpildītās tribīnes radīja lielu troksni. Stadions atradās nelielā ielejā, un dīvainas atbalss dēļ šķita, ka troksni rada daudz kuplāks fanu skaits. Turklāt jāuzteic Islandes fanu organizētība. Ko fanu klubs sāka dziedāt, tam dažās sekundēs pievienojas visi fani, nevis kā Latvijā, kur katrā sektorā mēdz saukt citus saukļus. Tiesa, Latvijas izlase ir spēlējusi arī krietni iespaidīgākā atmosfērā. Tas pats Vaņins vēl nesen tika galā ar Liverpool fanu spiedienu, tāpēc grūti iztēloties, ka atmosfēra Reikjavikā liktu nervozēt, taču bija iespaids, ka mūsu futbolisti maču sāka nobijušies un bijīgi.

Šis Latvijai bija piektais neizšķirts un ceturtais - izbraukumā. Tā ir tikai otrā reize Latvijas futbola izlasei, kad zaudējumu nav vairāk kā neizšķirtu un uzvaru. Pirmajā izdevās kvalificēties Euro 2004.

Pēc mača Pahars par to, kā Latvijai pietrūkst, runājis arī ar abiem Islandes izlases galvenajiem treneriem. "Varbūt mazas nianses taktikā, mazliet - meistarības vai fiziskās kondīcijas," iespējamos iemeslus uzvaru trūkumam minēja Pahars. Droši vien visi tie faktori patraucēja svinēt pirmo panākumu kādā no spēlēm. Tas jāpaveic otrdien Rīgā pret Kazahstānu.

Visu rakstu un komentārus par spēli Islandē lasiet pirmdienas, 12.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi