Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Titula īpašniece Bayern graujoši uzvar UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas pirmajā astotdaļfināla spēlē otrdien graujošu uzvaru izbraukumā Romā izcīnīja Minhenes Bayern, praktiski nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet otrā mačā Bukarestē "mājinieki" Madrides Atletico minimāli piekāpās Londonas Chelsea.

Romas "Lazio" praktiski zaudēja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā pēc 1:4 (0:3) zaudējuma mājās pašreizējai trofejas glabātājai Minhenes "Bayern".

Devītajā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Roberts Levandovskis, kuram mājinieku aizsardzības kļūdas rezultātā tik vien atlika kā no neliela attāluma ieripināt bumbu vārtu labajā stūrī.

24.minūtē rezultāta starpību ar sitienu vārtu kreisajā stūrī pēc saspēles ar Leonu Gorecku dubultoja tikai 17 gadus vecais Anglijas pussargs Džemals Muziala.

42.minūtē vēl vienus vieglus vārtus guva Līrojs Sanē, kurš ieripināja tukšos vārtos vārtsarga atsisto bumbu.

47.minūtē viesiem palīdzēja mājinieku aizsargs Frančesko Ačerbi, kurš neveiksmīgi iesita bumbu savos vārtos, pārtraucot Minhenes kluba uzbrukumu.

Četras minūtes vēlāk "Lazio" vienus vārtus atspēlēja pēc iespaidīgiem Hoakina Koreas individuālajiem pūliņiem, kas beidzās ar bumbas sitienu no soda laukuma precīzi vārtu kreisajā apakšējā stūrī. Viesu vārtsargs Manuels Neiers šoreiz bija bezspēcīgs.

Iespēju gūt vārtus abām komandām netrūka. 80.minūtē Levandovskis bija ļoti tuvu vēl vienu vārtu guvumam. Viņš tika pie bumbas pēc centrējuma soda laukumā un raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču Pepe Reina lieliski atvairīja bumbu.

Otrā mačā Bukarestē, uz kurieni tika pārcelta Madrides "Atletico" mājas spēle Covid-19 ierobežojumu dēļ, līdz vārtu gūšanai bija jāgaida 71 minūte, "Atletico" piekāpjoties Londonas "Chelsea" ar 0:1 (0:0).

Tomā Lemārs 14.minūtē pēc Luisa Svaresa piespēles no tuva attāluma sita tikai nedaudz garām vārtu kreisajam stūrim.

39.minūtē Timo Verners, nonācis aci pret aci ar mājinieku vārtsargu Janu Oblaku, taču vārtsargs lēcienā atvairīja sitienu vārtu kreisajā augšējā stūrī.

69.minūtē Olivjē Žirū tiek pie bumbas mājinieku soda laukumā un šķērītē pārspēja bezspēcīgo Oblaku - 1:0.

Divas minūtes vēlāk pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesnesis norādīja uz centru - 1:0 viesu labā.

"Chelsea" uzvarēja pelnīti, jo ne reizi neļāva mājiniekiem uzsist pa vārtiem, kamēr paši piecreiz traucēja Oblaku 

Jau ziņots, ka pirmajās astotdaļfināla spēlēs pirms nedēļas PSG viesos ar 4:1 (1:1) uzvarēja "Barcelona", bet Budapeštā "Liverpool" ar 2:0 (0:0) pārspēja "Leipzig" no Vācijas.

Trešdien "Porto" mājās ar 2:1 (1:0) apspēlēja Turīnas "Juventus", bet "Sevilla" ar 2:3 (1:3) piekāpās Dortmundes "Borussia".

Astotdaļfināla pirmās spēles paredzētas 16., 17., 23. un 24.februārī, bet atbildes mači gaidāmi 9., 10., 16. un 17.martā.

Ceturtdaļfinālā iekļūs tā komanda, kas divu spēļu summā izcīnīs uzvaru. Ceturtdaļfinālu un pusfinālu izloze paredzētas 19.martā.

Fināla spēle Stambulā plānota 29.maijā. Turcijas galvaspilsētā Čempionu līgas finālam bija jānotiek jau pērn, bet Covid-19 izplatības dēļ izšķirošās spēles tika aizvadītas Lisabonā.

Čempionu līgas uzvarētāja nodrošinās sev vietu nākamās sezonas pamatturnīrā. Tāpat čempioniem UEFA Superkausā būs jāspēkojas ar Eiropas līgas čempioni. Klubs, kas šosezon uzvarēs Čempionu līgā, nodrošinās sev vietu arī FIFA Klubu pasaules kausā.

Pērn Čempionu līgas finālā Minhenes "Bayern" Lisabonā ar 1:0 uzvarēja PSG.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi