Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tobers: Sāpīgākais ir atkal zaudēt pēdējās minūtēs

Sāpīgākais pēdējos divos zaudējumos Eiropas čempionāta kvalifikācijā ir tas, ka izšķirošie vārti zaudēti pašā spēles izskaņā, pēc piekāpšanās viesos Armēnijai norādīja, Latvijas futbola izlases kapteinis Kristers Tobers.

Jau ziņots, ka piektdien Latvija Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Turcijai, bet pirmdien ar 1:2 izbraukumā atzina armēņu pārākumu.

Armēnijas izlase vadībā izvirzījās mača 35.minūtē pēc Naira Tiknizjana precīzā sitiena, kamēr Latvijai spēles 67.minūtē izdevās panākt izlīdzinājumu pēc Roberta Savaļnieka sitiena bumba skāra Stjopu Mkrtčjanu un ielidoja mājinieku vārtos.

Pamatlaika izskaņā vairāk uzbrukt sāka mājinieki un 89.minūtē savā soda laukumā Tobers atvairīja pretinieku sisto bumbu ar roku, nopelnot ne tikai dzelteno kartīti, bet arī 11 metru soda sitienu uz Latvijas vārtiem. "Pendeli" izpildīt devās Tigrans Barsegjans, kurš bija nekļūdīgs.

"Ļoti sāpīgi zaudējām mājās pret Turciju un arī šeit pēdējās minūtēs," pēc mača Toberu citē Latvijas Futbola federācija (LFF), norādot, ka spēle bija ļoti grūta, traucējis lielais karstums, kā arī pretinieki ļoti labi spēlēja ar bumbu.

"Centāmies kaut kādus pārkārtojumus veikt otrajā puslaikā. Spēlēt nedaudz augstāk un intensīvāk, nesarežģīt spēli, spēlēt uz mūsu uzbrucējiem un tikt pie otrajām bumbām," taktiskās nianses atklāja izlases kapteinis. "Tas izdevās tikai otrā puslaika sākumā. Diemžēl otrā puslaika beigās, kad nogurums darīja savu, tas mums līdz galam neizdevās."

Tobers arī uzteica partnerus, norādot, ka visi atdevuši visus spēkus, taču "diemžēl zaudējums."

Nākamo spēli 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase aizvadīs 8.septembrī viesos pret Horvātijas valstsvienību, bet trīs dienas vēlāk mājās būs jāuzņem Velsas futbolisti.

Atlases ciklu Latvija sāka martā ar zaudējumu 0:1 viesos Velsai, bet piektdien savā laukumā ar 2:3 atzina Turcijas pārākumu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra D grupas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem četros mačos ir Turcijas izlase, kurai ar sešiem punktiem trīs spēlēs seko Armēnija. Trešie ar četriem punktiem divos mačos ir horvāti, bet ceturto vietu ar četriem punktiem četrās spēlēs ieņem Velsas izlase. Latvieši bez punktiem atrodas pēdējā vietā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi