Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

UEFA Superkausu pēcspēles sitienos izcīna Chelsea

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Superkausu trešdien Belfāstā izcīnīja Londonas Chelsea.

"Chelsea" ar 1:1 (1:0, 0:1, 11 m - 6:5) pieveica Spānijas "Villareal".

Sestajā minūtē laba iespēja atklāt rezultātu pēc stūra sitiena no labās puses bija "Chelsea" uzbrucējam Timo Verneram, taču viņa sitienu ar izstieptu kreiso kāju noķēra Spānijas kluba vārtsargs Serhio Asenho.

27.minūtē nospiedošais "Chelsea" teritoriālais pārsvars, bumbu kontrolējot 72% laika, tika pārvērsts vārtu guvumā. Pretuzbrukumā pēc Kaja Haverca piespēles pa zemi no soda laukuma kreisās puses bumbu vārtu vidū virs  vārtsarga raidīja vārtos - 1:0.

33.minūtē pirmā labā iespēja gūt vārtus bija "Villareal", taču soda laukumā ieskrējušais Bulajē Diā trāpīja vārtsargam Eduāram Mendī.

Pēc divām minūtēm Markoss Alonso sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī, bet Asenho bumbu atvairīja.

36.minūtē pēc brīvsitiena no kreisās puses vārtsarga laukumā līdz bumbai ar kāju aizsniedzās Kurts Zumā, taču bumba lidoja virs Asenho sargātajiem vārtiem.

Otrā teicamā iespēja izlīdzināt rezultātu "Villareal" bija jau pirmā puslaika kompensācijas laika beigās, kad pēc Gerarda Moreno sitiena no gaisa bumba atsitās pret vārtu pārliktni, atsitoties pret zemi un atlecot laukumā.

Otrais puslaiks sākās ar Haverca ārpus soda laukuma izdarītu sitienu ar kreiso kāju vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču bumba skāra vārtu tīklu no ārpuses.

52.minūtē Mendī vēlreiz glāba komandu pēc vēl viena Gerarda Moreno sitiena no soda laukuma stūra, pēc kura bumba skārusi vārtsarga pirkstus, vēlreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju, šoreiz - kreiso stabu.

Ar trešo mēģinājumu Moreno guva vārtus. Spāņiem pārķerot bumbu pretinieku soda laukuma tuvumā, viņi ar to izrīkojās tehniski. Moreno piespēlēja soda laukumā Diā, kurš ar papēdi piespēlēja atpakaļ soda laukumā ieskrējušajam un vienam pamestajam Moreno, kurš ar vieglu, bet precīzu sitienu zem pārliktņa raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:1.

90 minūtes beidzās ar neizšķirtu, un komandas spēlēja pagarinājumu.

Tajā pirmā labā iespēja soda laukumā radās Kavercam, pie kura 100.minūtē atlēca bumba, taču klupienā sitiens nebija precīzs, bumbai no ārpuses lidojot gar vārtu kreiso stabu.

108.minūtē vēl viena laba vārtu gūšanas iespēja bija "Chelsea". Meisons Maunts no soda laukuma tēmēja vārtu labajā augšējā stūrī, taču Asenho arī šoreiz spēlēja nevainojami, novirzot bumbu uz stūra sitienu.

Gatavojoties 11 metru pēcspēles sitieniem "Chelsea" kluba galvenais treneris vācietis Tomass Tuhels 119.minūtē nomainīja vārtsargu Mendī pret Kepu Arrisavalagu.

Jau pirmajā pēcspēles sitienā Haverca sitienu labajā vārtu stūrī atvairīja Asenho.

Spānijas kluba spēlētāji kļūdījās otrajā sērijā, Arrisavalagam atvairot Aisas Mandī sitienu kreisajā stūrī.

Spēles uzvarētājs tika noskaidrots septītajā sērijā, kurā vispirms Antonio Rīdigers iesita kreisajā stūrī, Asenho palikot vārtu vidū, bet Raula Albiolas sitienu tajā pašā stūrī ķēra Arrisavalaga - 6:5 londoniešu labā.

"Chelsea" trīs reizes iepriekš bija spēlējusi Superkausa mačā, pie trofejas tiekot 1998.gadā. Tikmēr 'Villareal" šī bija debija Superkausā.

Visbiežāk par Superkausu cīnījusies "Barcelona", kausu ceļot virs galvas piecās no deviņām sacensībām.

2020.gadā Superkausu izcīnīja Minhenes "Bayern", kas pagarinājumā ar 2:1 pārspēja "Sevilla".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi