Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vadošie Brazīlijas klubi piedāvā traģēdijā skartajai Chapecoense bez maksas izīrēt savus futbolistus

Trīs vadoši Brazīlijas futbola klubi piedāvājuši lidmašīnas katastrofā cietušajai Chapecoense komandai izīrēt savus futbolistus.

Jau ziņots, ka Kolumbijā otrdien nogāzās lidmašīna, kurā atradās 68 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas Chapecoense locekļi, kas bija ceļā uz trešdienas maču Medeljinā, kā arī deviņi apkalpes locekļi. No 77 cilvēkiem 71 gājis bojā.

Pēc šīs traģēdijas Brazīlijas futbola klubi Flamengo, Palmeiras un Sao Paulo piedāvājuši bez maksas izīrēt komandai savus futbolistus.

Savukārt seškārtējā Brazīlijas čempione Sao Paulo nākusi klajā ar ideju, ka Chapecoense klubam turpmākos trīs gadus jābūt atbrīvotam no izkrišanas uz Brazīlijas pēc spēka otro līgu, jo paies laiks, kamēr komanda tiks pārbūvēta.

Tāpat otrdien aptuveni 10 000 komandas fani pulcējās Chapecoense stadionā un pieminēja aizgājējus, skaitot lūgšanas un dziedot dziesmas.

"Ir tiešām grūti kaut ko pateikt. Vienmēr esam nākuši uz spēlēm un sēdējuši vienā un tajā pašā vietā. Esam atnākuši arī šoreiz, taču zinām, ka ne šajā nedēļas nogalē, ne nākamnedēļ neredzēsim mūsu cīņasspara pilno komandu. Tas ir tiešām smagi," sacīja viens no vienības līdzjutējiem Daniēls Marline.

Trīs no sešiem aviokatastrofā izdzīvojušajiem bija futbolisti - aizsargi Alans Rušels un Ēliu Zampjers Netu, kā arī rezerves vārtsargs Džeksons Folmens.

Chapecoense vienība lidoja uz Kolumbiju, kur trešdien tai bija paredzēta Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra Copa Sudamericana pirmā finālspēle. Tomēr pirmdienas naktī lidmašīna avarēja netālu no Medeljinas pilsētas.

Pēc notikušā Chapecoense komandas fināla pretiniece Medeljinas Atletico Nacional paziņoja, ka aviokatastrofā cietušajai vienībai jāpiešķir šī turnīra čempionu tituls.

Medeljinas lidosta informēja, ka lidmašīnas piloti pirms katastrofas ziņojuši par problēmām ar lidaparāta elektrosistēmu.

Šī bija pirmā reize, kad Šapeko pilsētas klubs bija sasniedzis kādu no kontinenta turnīra fināliem. Pusfinālā tas pieveica Argentīnas vienību Buenosairesas San Lorenzo, kas ir Romas pāvesta Franciska mīļākais klubs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi