Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Zviedrijas futbola izlase kompensācijas laikā ar sitienu no laukuma centra PK kvalifikācijas spēlē uzveic Franciju

Zviedrijas futbola izlase piektdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupas spēlē savā laukumā kompensācijas laikā ar sitienu no laukuma centra izrāva uzvaru pret Franciju.

Zviedri svinēja panākumu ar rezultātu 2:1 (1:1), kas viņiem ļāva kļūt par grupas līderi.

Spēles rezultāts tika atklāts 37.minūtē, kad ļoti skaistu sitienu vārtu tālajā augšējā stūrī izpildīja Olivjē Žirū, izvirzot vadībā Franciju. Tiesa, jau pēc sešām minūtēm zviedri atjaunoja neizškirtu, precīzi sitot Jimmi Durmazam, kurš ikdienā spēlē Francijas klubā Toulouse.

Otrajā puslaikā bija līdzīga spēle, bet mača kompensācijas laikā Francijas izlase piedzīvoja fiasko, rupji kļūdoties vārtsargam Igo Lorī. Viņš izgājienā no vārtiem nesekmīgi centās izsist bumbu, kura nonāca laukumā centrā, bet zviedru izlases uzbrucējs Ola Toivonens neapjuka, uzreiz sitot tukšos pretinieku vārtos.

Zviedrijas izlase, kas šo maču aizvadīja bez savas lielākās zvaigznes Zlatana Ibrahimoviča, kuram ir trauma, izcīnīja ceturto uzvaru sešās spēlēs.

Vēl citā šīs grupas mačā Nīderlande, pie kuras stūres pirmo maču atgriežoties galvenā trenera amatā aizvadīja Diks Advokāts, mājās ar 5:0 (2:0) sagrāva Luksemburgu, atjaunojot izredzes cīņā par ceļazīmi uz nākamgad Krievijā gaidāmo Pasaules kausa finālturnīru.

Oranžajiem, kā bieži dēvē Nīderlandes izlasi, vārtus guva Arjens Robens, Veslijs Snaijders, Džeordžino Vijnaldums, Kvinsijs Promess un Vinsents Jansens, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr vēl vienā spēlē Baltkrievija savās mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja Bulgāriju. Mājinieki rezultātu atklāja 33.minūtē, kad Mihails Sivakovs realizēja 11 metru soda sitienu, bet 80.minūtē Pāvels Savickis pārsvaru dubultoja. Cīņas izskaņā Georgi Kostadinovs vienus vārtus atguva, tomēr Baltkrievija uzvaru nosargāja.

Pēc sešām kārtām A apakšgrupā pa 13 punktiem ir Zviedrijai un Francijai, kurām ar desmit punktiem seko Nīderlande, kamēr Bulgārijai ir vēl par punktu mazāk. Tikmēr Baltkrievijai tagad ir pieci punkti, bet Luksemburga tikusi pie viena punkta.

Tāpat piektdien tika aizvadītas arī H apakšgrupas sestās kārtas spēles.

Grupas līdere Beļģija viesos Tallinā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Igauniju, ziemeļu kaimiņiem maču noslēdzot mazākumā, jo 44.minūtē no laukuma tika noraidīts Artjoms Dmitrijevs. Tobrīd igauņi zaudēja ar 0:1, jo 31.minūtē rezultātu atklāja Drīss Mertenss, bet 86.minūtē beļģu pārsvaru dubultoja Nasers Čadli.

Jau pirmdien Igaunijas izlase aizvadīs pārbaudes spēli Rīgā.

Vēl šajā grupā Bosnija un Hercegovina mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Grieķiju, bet Kipra viesos ar 2:1 (1:1) uzveica Gibraltāru.

Uzmanības centrā nokļuva mačs Bosnijā un Hercegovinā, jo uzreiz pēc mača abu komandu spēlētāji turpat laukumā izkāvās. Vietējie mediji pauž, ka kautiņa rezultātā bosniešu trenera palīgs Stefans Džilli izsitis divus zobus grieķu futbolistam Džannim Džannotam.

Kā pauž bosniešu mediji, viesu komanda neesot bijusi apmierināta ar tiesāšanu, uzskatot, ka viņu labā bija jāpiešķir vairāki 11 metru soda sitieni.

Zīmīgi, ka kautiņu iesāka bosnietis Edins Džeko un grieķis Kosts Manola, kuri ikdienā ir komandas biedri Itālijas vienībā AS Roma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi