Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dinamo piekāpjas Kuldas pārstāvētajai Severstaļ

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo trešdien "bullīšos" piedzīvoja zaudējumu pret kluba bijušā spēlētāja Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas Severstaļ.

Dinamo mājās ar 2:3 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Čerepovecas Severstaļ.

Rīdzinieku rindās vārtus guva Kristaps Sotnieks un Emīls Ģēģeris.

Pirmā perioda pirmās desmit minūtes pagāja Severstaļ zīmē, viesiem biežāk kontrolējot spēles tempu un arī mača galveno priekšmetu - ripu. Čerepovecas komandas dominance gan nedeva pienesumu rezultātā, rīdziniekiem pēdējās piecās minūtēs sākot demonstrēt krietni aktīvāku spēli, kas deva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Savu iespēju vairākumā mājiniekiem neizdevās izmantot, lai arī Metjū Majones šķēliens izveidoja nelielu haosu pie viesu vārtiem.

Trešdaļas izskaņā Severstaļ vēl paspēja izveidot bīstamu epizodi, Igoram Geraškinam izdarot neērtu metienu, taču Jānis Voris spēja to atvairīt, 20 minūtēm noslēdzoties bez gūtiem vārtiem.

Otro periodu rīdzinieki iesāka neveiksmīgi, divu minūšu sodu nopelnot Nerijam Ališauskam. Mājinieki prata nosargāt savus vārtus neskartus, bet neilgi pēc ceturtās minūtes sākuma, Severstaļ izveidoja bīstamu uzbrukumu, Vorim glābjot komandu. Divas minūtes vēlāk KHL debitants gan tika pārspēts, jo Bogdanu Jekimovu apturēt nespēja ne Mareks Djagola, ne pats Voris, uzbrucējam izlaužoties līdz vārtu priekšai. Trešdaļas astotajā minūtē pie Dinamo vārtiem izcēlās nelielas nesaskaņas, jo Jegors Morozovs uzsita Vorim pa ķērājcimdu, par ko saņēmu nelielu dunku no Bena Māršala.

Severstaļ otrā perioda 12.minūtē nopelnīja divu minūšu noraidījumu, taču Dinamo aizvien palika sausā, lai arī Majone laukumā pavadīja visas divas minūtes, cenšoties iekustināt rīdzinieku uzbrukumu. Pēc nospēlētām 35 minūtēm abu komandu spēka samēri bija izlīdzinājušies, pretinieku uzbrukuma zonā biežāk atrodoties Dinamo. Nedaudz vairāk nekā divas minūtes līdz perioda beigām Ņikita Setdikovs no tuvas distances nespēja iebakstīt ripu vārtos, taču Sotnieks minūti vēlāk panāca izlīdzinājumu.

Severstaļ savā aizsardzības zonā kļūdījās dodoties uzbrukumā, ripai nonākot pie Ginta Meijas, kurš veica lielisku piespēli Sotniekam, aizsargam raidot ripu vārtu augšējā stūrī. Rīgas komanda vēlreiz gavilēja jau pēc nepilnām 25 sekundēm, Ģēģerim vārtu priekšā mainot Majones mestās ripas lidojuma virzienu.

Noslēdzošās 20 minūtes rīdzinieki iesāka ar ilgstošu uzbrukumu, kura galotnē uz vārtiem tika raidīta ripa, to mēģinot pielabot Miķelim Rēdliham, taču neveiksmīgi. Mājinieku aktivitāte sestajā minūtē atdūrās pret neveiksmi, jo noraidījumu nopelnīja Rēdlihs, bet viesi teju pusminūti vēlāk visai viegli tika līdz vārtu priekšai, kur ripas lidojuma virzienu pielaboja Jegors Jakovļevs. Turpinājumā spēles temps nedaudz kritās, abām komandām lielu daļu laika cīnoties gar laukuma apmalēm.

Severstaļ piecas minūtes līdz spēles beigām visai viegli šķērsoja Dinamo zilo līniju un izdarīja spēcīgu metienu pa Vora vārtiem, ripai trāpot pa vārtu pārliktni. Mača pēdējā minūtē viesi par mata tiesu izglābās no spēlēšanas mazākumā, jo soģis Jevgēņijam Bodrovam nepiešķīra divas minūtes par Vora paklupināšanu. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, kā rezultātā bija jāaizvada papildlaiks, kura otrajā minūtē Dinamo nopelnīja noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Viesi savu iespēju papildlaikā neizmantoja, bet arī Rīgas klubs vārtus neguva, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēc spēles soda metienu sērijā. "Bullīšos" veiksmīgāki bija viesi, vārtus gūstot Aleksandram Petuņinam un Vadimam Kudako, kamēr visi četri Dinamo mēģinājumi bija nesekmīgi.

Jau ziņots, ka rīdzinieki iepriekšējā nedēļā svinēja divas "sausās" uzvaras - 2:0 viesos pret Minskas Dinamo un 1:0 mājās pret Nursultanas Baris. Veiksmīgais nogrieznis pārtrūka pirmdien, kad savā laukumā tika ar 0:7 kapitulēts vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajai Helsinku Jokerit.

Pagājušajā nedēļā vairāk nekā 80 minūtes "sausā" nostāvēja Jānis Voris, kurš kādu laiku būs Rīgas komandas pirmais vārtu vīrs, jo pieredzes bagātākais Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos. Tāpat no vadošajiem spēlētājiem traumēts ir uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet aizsargam Kristapam Zīlem sezona ir beigusies. Savukārt Uvis Balinskis trešdien laukumā atgriezās pēc vairāk nekā mēneša ilgas pauzes.

Tikmēr Severstaļ komandai decembrī bija piecu zaudējumu sērija, bet Ziemassvētkos tā atplauka un nākamajās četrās cīņās svinējusi trīs uzvaras. Komandas sastāvā atgriezies Artūrs Kulda, kurš decembrī sešās spēlēs Dinamo sastāvā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet turpinājumā pēc pārcelšanās uz Čerepovecu trīs mačos pagaidām ir bez punktiem.

Dinamo ar 32 punktiem 46 spēlēs ir pirmspēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām, bet pirmais astotnieks ir 16 punktu attālumā, līdz ar to tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. Tikpat spēles aizvadījusī Severstaļ ir pozīciju augstāk un iekrājusi par deviņiem punktiem vairāk.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 28 reizes, rīdziniekiem svinot 12 uzvaras. Šosezon no četrām savstarpējām spēlēm trijās uzvarējuši Severstaļ hokejisti.

Rīgas hokejisti savas nākamās spēles aizvadīs izbraukumā, svētdien tiekoties ar Ufas Salavat Julajev, bet otrdien ar Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Top komentāri

RukRuk
R
Man likās ka vip ložā sēdēja pats Cūka.Vienreiz ixmetiet to Cūku ārā,jo Cūka nes nelaimi.Kamēr cūka tur būs-veiksmes nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi