Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dinamo uzvar Čeļabinskā

Rīgas Dinamo pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Čeļabinskā apbēdināja Pētera Skudras trenēto Traktor komandu.

Dinamo ar 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) pārspēja Traktor, kam bija zaudējusi pēdējās deviņās līgas spēlēs.

Divus vārtus rīdziniekiem guva Lauris Dārziņš, pa vieniem - Brendons Makmilans un Vitālijs Pavlovs.

Pirmais periods noritēja ar nelielu Dinamo pārsvaru, kaut arī jau 15.sekundē noraidījumu nopelnīja Lauris Dārziņš. Kad rīdzinieki bija izturējuši arī Kārtera Eštona noraidījumu perioda vidū, 15.minūtē viesi izvirzījās vadībā. Dārziņš ar piespēli no borta atrada Bendžaminu Māršalu, kurš no zilās līnijas meta pa vārtiem. Vasilijs Demčenko ripu atvairīja, taču tieši uz nūjas vārtu priekšā dežurējušajam Makmilanam, kurš savu izdevību garām nelaida - 1:0.

Atspēlējās mājinieki otrā perioda 23.minūtē nevainīgā situācijā, kad ripa izleca vārtu priekšā uz nūjas Tomāšam Hikam - 1:1. Lai atspēlētos, Dinamo vajadzēja mazāk nekā trīs ar pusi minūtes. Pēc Roberta Lipsberga piespēles no laukuma stūra Andris Džeriņš piespēlēja vārtu priekšā, kur Pavlova metiens atrada aizsarga nūju un iespurdza vārtu augšējā stūrī - 2:1. 30. un 36.minūtē "Dinamo" guva vārtus vairākumā, abas reizes no kreisās puses izceļoties Dārziņam. Abas reizes viņš spēcīgi meta, un ripa atrada ceļu vārtos. Pirmajā vārtu guvumā Dārziņam asistēja Oskars Bārtulis un Makmilans, otrajā - Makmilans, kuram tāpat kā Dārziņam bija savākti jau trīs rezultativitātes punkti.

43.minūtē vienus vārtus Traktor atspēlēja, otros vārtus mačā gūstot arī Hikam. Drīzumā Pavlovs paklupināja pretinieku, un Traktor par to sodīja, Hikam vairākumā noformējot "hat-trick". Līdzjutēji to atzīmēja ar cepuru un mīksto mantiņu mešanu uz ledus, bet Hikam šajā mačā vairāk vārtu nekā visā viņa iepriekšējā karjerā KHL kopā - 16 spēlēs divi goli. Vairāk uzbruka mājinieki, bet vairāk vārti šajā mačā netika gūti - 4:3 Dinamo uzvara. Rīdzinieki izcīnīja pirmos punktus izbraukumā šajā KHL sezonā.

Rīgas klubs ar desmit punktiem 17 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā. Savukārt Traktor ar 18 punktiem 20 dueļos ieņem astoto vietu Austrumos.

Jau ziņots, ka Dinamo ceturto sezonas izbraukumu uzsāka ar zaudējumu 1:4 Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas Avangard komandai. Pirms tam rīdzinieki mājās ar 3:2 uzveica Minskas Dinamo, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

Trešdien Rīgas hokejisti viesosies pie Nursultanas Baris.

Tikmēr Traktor komandai nesen bija četru zaudējumu sērija, bet pēdējās desmit spēlēs tā svinējusi vien trīs uzvaras.

Dinamo un Traktor vienības KHL savā starpā pirms šodienas mača bija spēkojušās 22 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši tikai piecās, visas reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Traktor hokejisti rīdziniekiem nav bijuši pa zobam jau deviņās spēlēs pēc kārtas, iepriekšējo panākumu izcīnot 2014.gada janvārī.

Izbraukumā Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti: vārtsargi - Aleksanders Salāks, Andrejs Makarovs, Maksims Tretjaks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Oskars Bārtulis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis, Antons Trastašenkovs.

Savainojumu dēļ mājās palika Emīls Ģēģeris un Kristaps Zīle, bet uzbrucēji Ričards Grīnbergs un Patriks Zabusovs spēlē Rīgas sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi