Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Brāļi Šici Sočos izcīna bronzu! (+FOTO)

Latvijas vadošais kamaniņu sporta divnieks Andris Šics/Juris Šics trešdien Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet 10.vieta otram Latvijas duetam Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam.

Latvijai tā ir pirmā medaļa Soču olimpiskajās spēlēs, bet kopumā pēc neatkarības atjaunošanas kamaniņu sportisti nopelnījuši jau trešo olimpisko godalgu. Medaļas Šiciem īpašā ceremonijā pasniegs piektdien plkst.18.12 pēc Latvijas laika.

Pirmā brauciena startā uzrādījuši 9. rezultātu (3.883), brāļi 1384 metrus garo trasi veica 49,880 sekundēs un bez izteiktām kļūdām, turklāt, uzrādot lielāko ātrumu (140,9 km/h). Finišā gan tikai piektais rezultāts, tomēr bronzas medaļa tikai 0,1 sekundes attālumā. Otrajā braucienā vēlreiz tikpat iespaidīgs beigu ātrums, bet laiks distancē uz ledus rēķina nedaudz sliktāks (49.910).

Elpu aizturējuši, brāļi gaidīja konkurentu startus. Kanādas duets Tristans Vokers un Džastins Snits mūsējiem zaudēja piecas sekundes simtdaļas - Šiciem jau ceturtā vieta summā. Pienāca Petera Penca un Georga Fišlera kārta - austrieši sāka lēnām, drīz jau zaudējot minimālo pārsvaru, turklāt distances vidū pieļāva ļoti rupju kļūdu, faktiski piedzīvojot kritienu un summā paliekot pēdējie. Tas nozīmēja, ka otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas Latvijai medaļa - šoreiz bronza!

Zelts, kā jau iepriekš prognozēts, tika vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam, bet sudrabs austriešiem Andreasam un Volfgangam Lingeriem, kuri triumfēja iepriekšējās divās Olimpiādēs.

Tikmēr otrs Latvijas duets Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā ar 15.starta laiku (3.926 sekundes) 19 ekipāžu vidū uzrādīja 12.labāko rezultātu (+1.015 aiz līderiem). Otrajā brauciena identiska kļūda trases beigās, bet vismaz savu pozīciju latviešiem noturēt izdevās. Vēl vairāk, pēc amerikāņu divnieka kļūdas un austriešu kritiena beigās pat 10.vieta summā.

Soču olimpiskās spēles. Kamaniņu sports. Divnieki.

1. Vendls/Ārlts (Vācija) 1:38.933

2.Lingers/Lingers (Austrija) +0.522

3.Šics/Šics (Latvija) +0.857

4.Vokers/Snits (Kanāda) +0.907

5.Deņisevs/Antonovs (Krievija) +1.016

6.Oberštolcs/Grūbers (Itālija) +1.086

...

10.Gudramovičs/Kalniņš (Latvija) +1.529

Kā zināms, pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs brāļi Šici ierindojās 2.vietā, bet 2006.gadā Turīnā bija septītie. Savukārt, Gudramovičs/Kalniņš olimpiskajā debijā Vankūverā ierindojās 12.vietā.

Jau vēstīts, ka vīru sacensībās 10.vietu izcīnīja Mārtiņš Rubenis, sešpadsmitais Inārs Kivlenieks, bet Kristapam Mauriņam debijas reizē 21.pozīcija četru braucienu summā. Savukārt, dāmām 12.vietā ierindojās Elīza Tīruma, bet Ulla Zirne ieņēma 18.pozīciju. Abām tā bija olimpiskā debija. Ceturtdien paredzētas komandu stafetes sacensības, kas olimpiskajā programmā iekļautas pirmo reizi.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi