Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bufalo Sabres izpērk arī aizsarga Ērhofa līgumu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo Sabres, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, izpircis arī vāciešu aizsarga Kristiana Ērhofa līgumu.

Iepriekš klubs izpirka somu uzbrucēja Villes Leino līgumu, bet tagad pēc vēl viena šāda soļa speršanas komandas limits stapsezonā maksimāli izpērkamo līgumu ziņā ir izsmelts.

Pašlaik 31 gadus vecajam Ērhofam līgums ar Sabres komandu bija spēkā vēl uz septiņiem gadiem. Ar viņu 2011.gadā tika noslēgta vienošanās uz desmit sezonām par 40 miljoniem dolāru (29,3 miljoniem eiro).

Zīmīgi, ka arī ar Leino tagad izpirktais līgums tika noslēgts 2011.gada vasarā. Ar somu toreiz noslēdza sešu gadu līgumu par 27 miljoniem dolāru (19,8 miljoniem eiro).

Pagājušajā sezonā Ērhofs 79 spēlēs guva sešus vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles. Viņš kļuva par komandas rezultatīvāko aizsargu, toties uzrādīja iespaidīgi negatīvu lietderības koeficientu -27.

NHL spēlējot arī Sanhosē Sharks un Vankūveras Canucks komandās, vācietis 765 mačos guvis 76 vārtus un veicis 271 rezultatīvu piespēli.

Sabres komanda aizvadītajā sezonā nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, turklāt bija vājākā komanda turnīrā.

Tikmēr no trim uzbrucējiem atbrīvojusies vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas Lightning komanda, pretī iegūstot trīs izvēles tiesības 2015.gada NHL draftā.

Vispirms Tampabejas klubs Tediju Purselu aizmainīja uz Edmontonas Oilers apmaiņā pret Semu Gaņjē. Pēcāk Gaņjē kopā ar Brendonu Krombīnu apmaiņā pret drafta tiesībām tika aizmainīti uz Arizonas Coyotes vienību, bet apmaiņā pret vēl vienām drafta tiesībām uz Anaheimas Ducks tika aizsūtīts Neits Tomsons.

Šie darījumi Lightning klubam dod brīvus līdzekļus tā algu sarakstos pirms NHL brīvo aģentu tirgus atvēršanās, kas notiks otrdien. Iepriekš komandas vadība paudusi, ka vēlas atvieglot vienības algu sarakstus, lai uzaicinātu komandā vēl kādu vārtsargu, kurš būtu pirmā numura Bena Bišopa aizvietotājs.

Pursels iepriekšējo četru sezonu gaitā laukumā nedevās tikai trīs mačos, bet aizvadītajā sezonā 86 spēlēs iekrāja 13 vārtus un 30 rezultatīvas piespēles, savukārt Krombīns un Tomsons bija Lightning komandas mazākuma virknējumu līderi.

Lightning komanda aizvadītajā sezonā izcīnīja otro vietu regulārā čempionāta Atlantijas divīzijā, tomēr vēlāk vienība nepārvarēja Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi