Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dārziņš atgriežas Rīgas Dinamo; paraksta ilgtermiņa līgumu

KHL klubs Rīgas Dinamo panācis vienošanos par ilgtermiņa līguma parakstīšanu ar Latvijas izlases uzbrucēju Lauri Dārziņu, kurš šo sezonu iesāka Čeļabinskas Traktor sastāvā, bet savainojuma dēļ līgumattiecības pēc abpusējas vienošanās tika pārtrauktas, vēsta dinamoriga.eu

Šobrīd Dārziņš atgūstas no savainojuma un Dinamo komandas sastāvā laukumā varētu doties jau tuvākajā laikā. Tādējādi Latvijas izlases uzbrucējam būs iespēja tikt pie spēļu prakses pirms dalības Soču olimpiskajā turnīrā.

Dārziņš rīdzinieku sastāvā spēlēs ar 90.numuru.

Dārziņš (augums 193 cm, svars 90 kg) dzimis 1985. gada 28. janvārī, un 2003. gadā viņu NHL jauno spēlētāju draftā 9. kārtā ar kopējo 268. numuru izvēlējās NHL klubs Nešvilas Predators. Hokejists KHL spēlē no līgas izveidošanas brīža, kopā regulārajā čempionātā 217 spēlēs gūstot 52 vārtus un atdodot 64 rezultatīvas piespēles, bet play-off 36 mačos izceļoties ar 11 vārtiem un septiņām piespēlēm.

Pirmās trīs KHL sezonas uzbrucējs aizvadīja Dinamo sastāvā, un trešajā sezonā kļuva par komandas rezultatīvāko hokejistu (regulārā čempionātā 45 spēlēs 21 vārti un 23 piespēles, play-off 11 spēlēs pieci vārti un piecas piespēles). Pēc šīs veiksmīgās sezonas Dārziņš noslēdza trīs gadu līgumu ar citu KHL klubu Kazaņas Ak Bars, taču Tatarstānas galvaspilsētā nospēlēja tikai divas sezonas, un pirms šīs sezonas tika aizmainīts uz Čeļabinsku, kur spēlēja līdz decembra vidum (19 spēlēs 3 vārti un 3 piespēles).

Savas karjeras laikā Dārziņš ir spēlējis arī Baltkrievijas Atklātajā čempionātā, Čehijas Ekstralīgā, Somijas SM līgā, Kanādas Junioru līgā (WHL), kā arī Somijas U20 un U18 čempionātos.

Dārziņš Latvijas izlases sastāvā ir piedalījies 2010. gada Vankūveras Ziemas olimpiskajās spēlēs un septiņos pasaules čempionātos, kā arī ir iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai 2014. gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs. Aizvadītajā pasaules čempionātā 2013.gada pavasarī hokejists pildīja Latvijas komandas kapteiņa pienākumus un bija rezultatīvākais izlasē (7 spēlēs 5+1).

Rīgas Dinamo ar 41 spēlē nopelnītiem 72 punktiem atrodas KHL Rietumu konferences 4.vietā. Nākošo spēli klubs aizvadīs ceturtdien, kad izbraukumā tiksies ar Čeļabinskas Traktor, bet no 13. līdz 19.janvārim aizvadīs četras mājas spēles pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi