Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Daugaviņš: Izskatās, ka pēdējā mačā ar Vāciju cīnīsimies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sarunā ar žurnālistiem pēc visu laiku labākā sākuma pasaules čempionātos - trīs uzvaras trīs spēlēs. Otrdien latvieši ar 2:1 ļoti smagā cīņā apspēlēja itāļus, Andrim Džeriņam ar saviem otrajiem vārtiem spēlē uzvaru izraujot 59.minūtē.

Nopūta liecina par to, ka spēle izvērtās negaidīti smaga?

Paši ziniet, šīs ir visgrūtākās spēles. It sevišķi, kad uzvari divus svarīgus mačus un trešais ir vēl svarīgāks. Visi tikai runā, ka spēlējam pret pastarīti… Bet hokeja līmenis ir stipri izlīdzinājies. Itālija vēl ir tajā komandu grupā, kurā mēs esam cīnījušies pēdējos trīs gadus, – par izdzīvošanu, tāpēc viņi arī skrēja un dauzīja mūs. Sākumā arī pieļāvām stulbas kļūdas, kaut kā spēlējāmies un dabūjām savos vārtos ripu. Pēc tam tikai sākām kaut cik spēlēt. Labi, ka beigās tomēr dabūjām trīs punktus.

Pārsteidza, ka Itālija daudz kontrolēja ripu un sākumā bija pārāka arī ātrumā.

Eiropā tagad daudzās līgās hokejs ir tendēts uz kanādiešu uzbrūkošo stilu, un itāļiem ir arī pietiekami labi izpildītāji. Viņi prot pieturēt ripu – bija grūti pret viņiem spēlēt. Šoreiz sajutāmies patiešām vissmagāk no visām trijām aizvadītajām spēlēm. Tik maz ripas kontroles mums bija pirmo reizi. Nevarējām arī, tā teikt, uzsēsties viņiem virsū, jo tā saucamo atkatu viņi labi spēlēja. Visi pieci itāļi bija vidējā zonā, un ripu nemaz nebija iespējams ievadīt viņu zonā.

Viena brīvdiena atstāja iespaidu uz kāju smagumu?

Varu spriest tikai par sevi. Jau trešo spēli pēc kārtas nevarēju uzķert savu ritmu. Skaitliskajā mazākumā arī nespēlēju… Laikam jau arī tas, ka arēnā ir neraksturīgi karsts, atstāj iespaidu. To ir teikuši arī daudzi citu komandu spēlētāji. Uz mīkstā ledus jau pēc trijiem soļiem zūd ātrums. Kaut kā neslīd uz priekšu – visu laiku ir jākaplē uz priekšu. Ja nedaudz piezogas bezspēks, tad šeit ir ļoti smagi.

Ieskatoties tabulā, galva nesagriežas?

Šoreiz mums ir labvēlīgs spēļu grafiks. Parasti pirmajās četrās spēlēs daudz spēka atdevām, izraujot vienu vai divus punktus no grandiem. Pēc tam jau cīnījāmies, cik vēl spēka palicis. Šāda situācija ir daudz patīkamāka. Tagad jāmēģina atņemt punktus favorītiem, bet izskatās, ka tā arī būs kā pirms čempionāta runāja, – pēdējā mačā ar Vāciju cīnīsimies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi