Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Hokeja juniori izstājas no turnīra ceturtdaļfinālā

Bez nopietnas pretestības, bet kopumā augsta vieta un uzdevums izpildīts. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 20 gadu vecumam (U20) Zviedrijas pilsētā Gēteborgā pasaules čempionāta (PČ) elitē ceturtdaļfinālā zaudēja galvenajiem favorītiem ASV vienaudžiem ar 2:7. Dans Ločmelis guva abus vārtus. Latvijas juniori galīgajā vērtējumā ieņēma 8. vietu, kas ir otrais visu laiku labākais rezultāts. 2022. gada PČ Latvijas U20 izlase pēc zaudējuma Zviedrijai ceturtdaļfinālā ar 1:2 bija 7. vietā.

Izslēgšanas spēlēs iespējami visnegaidītākie pavērsieni. Par šo patiesību varēja pārliecināties pirmā un otrā ceturtdaļfināla spēļu vērotāji. Somi pēc Aleksanteri Kaskimeki vārtu guvuma vienu minūti un 34 sekundes trešā perioda beigām ar 3:2 vadības iegūšanu šķietami bija salauzuši slovāku sīksto pretestību, bet 44 sekundes pirms pamatlaika beigām Filips Mešārs atjaunoja līdzsvaru uz rezultātu tablo. Papildlaikā Somijas kapteinis Jere Lasila pēc reida pāri visam laukumam un vārtsarga apspēlēšanas panāca 4:3 beigu rezultātu. Otrā pāra izteiktie favorīti kanādieši pret čehiem atspēlējās no 0:2 un trešajā periodā vēla uzbrukumu viļņus uz pretinieku vārtiem. Šķita, ka ir tikai laika jautājums, kad kanādieši iemetīs uzvaras ripu, taču notika pretējais. Vienā no retajiem uzbrukumiem 11 sekundes pirms beigām Jakubs Štancls panāca 3:2 Čehijas uzvaru.

Dans Ločmelis centās vilkt vezumu, bet ar viena līdera pienesumu bija par maz, lai izrādītu cienīgu pretestību amerikāņiem.

Kā jau to varēja gaidīt, ASV U20 izlase novirzīja spēli uz Latvijas izlases zonu un bija paredzams, ka amerikāņi izdarīs vairāk metienu (43-25). Spēlēs pret favorītiem svarīgi ir pēc iespējas ilgāk saglabāt līdzsvaru uz rezultātu tablo vai vismaz uzturēt intrigu, neatpaliekot vairāk par vienu vai divām ripām.

Latvijas juniori jau pēc spēlētām 12 minūtēm zaudēja ar 0:2. Ločmelis deva cerību, rezultāta starpību samazinot līdz 1:2, taču jau pēc 13 sekundēm atkal bija divu ripu pārsvars amerikāņiem.

Kad 26. minūtē Ratgers Makgroertijs, spēlējot skaitliskajā vairākumā panāca 4:1 ASV U20 izlases labā, kļuva skaidrs, ka šajā spēlē nebūs negaidītu pavērsienu.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artis Ābols pēc spēles savā komentārā bija lakonisks: "Grūta spēle ar labu pretinieku."

Uz jautājumu, kas īsti nesanāca, Ābols norādīja uz ielaistajiem vārtiem jau otrajā minūtē un scenārijs esot bijis līdzīgs kā grupu turnīra spēlēs pret Zviedriju un Kanādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi