Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IIHF apsver Rīgā un Minskā paredzēto pasaules čempionātu sākt divas nedēļas vēlāk

2021.gadā Rīgā un Minskā paredzētais pasaules čempionāts hokejā varētu sākties divas nedēļas vēlāk nekā plānots, aģentūrai TASS atklāja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

IIHF martā atcēla 2020.gada pasaules čempionātu, kuram bija jānotiek Šveicē. Virmoja baumas, ka IIHF varētu nākamā gada čempionātu pārcelt uz Šveici, bet Rīgai un Minskai tiktu 2022.gada meistarsacīkstes.

Piektdien pēc Šveices Ledus hokeja federācijas (SIHF) lēmuma nepretendēt uz čempionāta pārcelšanu kļuva zināms, ka Latvija un Baltkrievija varēs uzņemt turnīru kā tas tika lemts 2017.gada kongresā.

"Nākamais pasaules čempionāts, kā jau iepriekš plānots, notiks Baltkrievijā un Latvijā. Taču mēs apsveram čempionātu pārcelt divas nedēļas uz priekšu. Gribam sākt nevis 7., bet gan 21.maijā," TASS citē Fāzela teikto.

SIHF mērķis ir pēc iespējas ātrāk uzņemt pasaules čempionātu, un tuvākajās nedēļās tiks pārrunāta iespēja pieteikties turnīram citā gadā. 

"Nākamā iespēja Šveicei uzņemt pasaules čempionātu būs 2026.gadā. Mēs paskatīsimies, kāda būs situācija, bet 2026.gads šobrīd ir reālākais variants," uzsver Fāzels.

Latvijas un Baltkrievijas hokeja amatpersonas jau iepriekš pauda, ka neizskata iespēju pārcelt čempionātu uz 2022.gadu.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Top komentāri

Voldemārs Kūslaps
V
Labāk nesākt nekad, bet būtu labāk atcelt, jo tad varētu ievērot Latvijas kalvitisēnu kādreiz populāro saukli "Vīrs un vārds!"
Pletne
P
par sho kauna aktu un psihologisko ietekmeshanu,kalviti noshaus kaa prokrievisko teroristu,un bez tiesas,aktivas NATO specoperacijas rezultata,resnais prokrieviskais L O P S ieriis naavi?youtube> Турция атакует, пока Хафтар использует крысиную тактику Путина и просит о перемирии
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi