Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kalvītis: Turpmākos piecus gadus būsim starp tām valstīm, kas lems par hokeja attīstību

Turpmākos piecus gadus Latvija būs starp tām valstīm, kas lems par hokeja attīstību, pēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāra Viestura Koziola ievēlēšanas Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) padomē otrdien LHF preses dienests citē LHF prezidentu Aigaru Kalvīti.

Jau ziņots, ka Koziols sestdien Sanktpēterburgā tika ievēlēts IIHF padomē, kļūdams par vēsturē pirmo Latvijas pārstāvi IIHF padomē. Vienlaikus IIHF Disciplinārajā komitejā tika ievēlēta kādreizējā hokejiste un Latvijas sieviešu izlases menedžere, LHF medicīnas komitejas locekle Anna Verhoustinska.

"Man, stājoties amatā, bija trīs galvenie mērķi, ko mēs kopā ar valdes locekļiem izvirzījām, - noorganizēt Rīgā pasaules čempionātu hokejā; atgriezties olimpiskajā apritē un beidzot iegūt būtisku ietekmi IIHF, lai mēs piedalītos hokeja kā sporta veida attīstīšanā," atgādina LHF prezidents Kalvītis.

Viņš piebilst, ka Koziola ievēlēšanai par labu nāca tikko Rīgā aizvadītais pasaules čempionāts, kas "neapskaužami grūtos apstākļos" tika veiksmīgi noorganizēts.

Kalvītis stāsta, ka pēdējā kārtā, kad padomē bija palikusi viena vieta, ar Koziolu konkurēja ASV kandidāts Deivs Ogreans, Frenks Gonsaless no Spānijas un slovāks Miroslavs Šatans.

Balsojuma rezultāts Latvijas hokejam nozīmē, ka "turpmākos piecus gadus būsim starp tām valstīm, kas tieši runās un lems par hokeja attīstību". "Tas ir liels gods Latvijai, mēs esam mazākā valsts, kas no Eiropas ir pārstāvēta šajā organizācijā. Tā ir mūsu lielā iespēja ietekmēt, kā hokejs vispār turpmāk attīstīsies," saka LHF prezidents.

"Jaunā padome noteikti savu darbu orientēs uz jaunu tirgu apgūšanu, kuros ir izvēršami reklāmas projekti, iespējama veiksmīga sponsoru piesaiste," prognozē Kalvītis. "Pirmkārt, ir vajadzīgi naudas resursi, otrkārt, ir vajadzīgas jaunas idejas - arī sports mainās. Iespējams, tiks attīstīts, piemēram, 3x3 hokejs. Visu kandidātu prezentācijas bija vērstas uz jaunu tirgu apgūšanu, jaunām vēsmām hokejā kā sporta spēlē."

Jau ziņots, ka par jauno IIHF prezidentu kļuva Francijas Hokeja federācijas prezidents Liks Tārdifs.

"Daudz lielāku skaidrību par turpmāko darba procesu ieviesīs pirmā padomes sēde. Daudzi iepriekšējās padomes dienaskārtībā esošie jautājumi tika atlikti, jo visi gaidīja jauno prezidentu, jauno padomi," tiek citēts jaunais IIHF padomes loceklis Koziols.

Pirmā padomes sēde gaidāma novembra sākumā Cīrihē.

"Tās būs trīs spraiga darba dienas, kad arī es sapratīšu, ko no manis sagaida un kas būs mana galvenā atbildība. Man ir vīzija, un ir būtiski runāt arī par tādam lietām kā jautājumu uzdošana, apspriešana, diskutēšana, jo, manuprāt, nepieņemama ir situācija, kad tiek prezentētas finanses, bet mums kā federācijas biedriem nav iespējas iepazīties ar šo finanšu atskaiti. Man ir dažādas ieceres, kā uzlabot šo situāciju, arī attieksmi pret mazajām federācijām," saka Koziols.

Viņš grib ierosināt, ka tiek radīta IIHF Attīstības komiteja, kurā varētu uzklausīt visas federācijas un saprast viņu vajadzības, jo ir skaidrs, ka hokeja lielvalstīm ir citādāki uzdevumi nekā valstīs, kurās lielākā cieņā ir citi sporta veidi.

Koziols min, ka jāskatās uz jauniem tirgiem. Piemēram, vienā no AAE emirātiem Dubaijā ir uzbūvēta jauna halle, kas tehniski ir aprīkota un piemērota arī hokejam. Ar pasaules sērijas tūri Dubaijā varētu uzsākt hokeja popularizāciju šajā Āzijas reģionā.

Tāpat viņš uzsver, ka "hokejā ir leģendāras personības ar leģendāriem stāstiem, aizraujošu, pat neticamu pieredzi hokeja laukumā un ārpus tā", ko IIHF varētu izmantot, lai popularizētu hokeju.

"Manā ieskatā lieliska bija Baltkrievijas izvirzītā IIHF prezidenta kandidāta Sergeja Gončarova ideja. Viņš ierosināja, lai elites dīvīzijā būtu 24 komandas. Tas pavērtu jaunus tirgus, jaunus sacensības un motivācijas apvāršņus," IIHF kongresa aizkulises atklāj Koziols.

Viņš uzskata, ka viņa atbalstītais 3x3 hokejs ir tikai laika jautājums.

"Tas ir dinamisks, interesants hokejs, tas būs jauns hokeja pavērsiens, kas dos iespēju augstā līmenī startēt, piemēram, Lietuvai, Polijai, Ungārijai, Rumānijai. Tas ir nākotnes hokejs," prognozē IIHF padomes loceklis.

Jau ziņots, ka Sanktpēterburgā IIHF kongresā tika vēlēts jaunais organizācijas prezidents, viceprezidenti, padome un citas juridiskās institūcijas.

IIHF padomē ir 14 vietas, ko aizņem prezidents, viceprezidenti un deviņi ievēlētie Padomes locekļi.

Šveicietis Renē Fāzels, kurš par darbības beigšanu IIHF prezidenta postenī paziņoja jau 2018.gada rudenī, IIHF prezidenta amatā tika ievēlēts 1994.gada jūnijā un vēlāk pārvēlēts 1998., 2003., 2008., 2012. un 2016.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi