Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kanāda pēc grūta sākumā tomēr apspēlē Kazahstānas hokejistus

Kanādas vīriešu hokeja izlases uzvarā ceturtdien pasaules čempionāta cīņā Helsinkos trīs vārtus guva Dilans Kazenss.

Kanāda A grupas spēlē pārspēja Kazahstānu ar 6:3 (3:2, 1:0, 3:1).

Trešajā minūtē Jegors Petuhovs izvirzīja vadībā Kazahstānu - 1:0, bet 80 sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja Dilans Kazenss.

13.minūtē vairākumā Arkādijs Šestakovs vēlreiz panāca pārsvaru Kazahstānai - 2:1, bet nākamos trīs vārtus spēlē guva Kanāda, izceļoties Dreikam Betersonam, Edamam Laurijam vairākumā un Deimonam Sīversonam 33.minūtē panākot 4:2.

48.minūtē Kirils Savickis vienus vārtus atguva, taču vairākumā 52.minūtē un 49 sekundes pirms mača beigām savus otros un trešos vārtus spēlē guva Kazenss - 6:3.

Uzvarētāju labā trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja arī Sīversons, vēl trim hokejistiem sakrājot pa diviem punktiem.

Vārtos Logans Tompsons tika galā ar 16 no 19 metieniem, kamēr Andrejs Šutovs pretējā laukumā pusē atvairīja 31 no 37 metieniem.

Helsinku grupā pa 12 punktiem četrās spēlēs ir Kanādai un Šveicei, Deviņus punktus sakrājusi Vācija, sešus - Dānija. Francijai ir pieci punkti, Slovākija guvusi trīs punktus, Itālijai ir viens punkts, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Jau ziņots, ka A apakšgrupā Helsinkos Vācija ceturtdien ar 1:0 pieveica Dāniju.

Spēles sākums "Helsinki Ice Hall" arēnā iekavējās neliela ugunsgrēka dēļ. Tāpēc mača sākums no plkst.16.20 tika pārcelts uz plkst.18, bet otrā spēle, kurā laukumā devās Kanāda un Kazahstāna, - no plkst.20.20 uz 21.30.

Tikmēr B grupā Latvija piekāpās Čehijai ar 1:5 (0:5, 0:0, 1:0).

Vārtus Latvijas komandā guva Arturs Kulda.

Dienas pirmajā spēlē šajā grupā ceturtdien ASV ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Lielbritānijas valstsvienību.

B apakšgrupā līdere ar 11 punktiem ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV. Četrinieku ar pieciem punktiem noslēdz Norvēģija, četrus punktus guvusi Čehija, pa trīs punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi