Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Latvijai bronzas godalga arī kamaniņu stafetē!

Latvijas kamaniņu sportisti Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis un divnieks Andris Šics/Juris Šics ceturtdien Soču ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto 3.vietu stafetes sacensībās, nodrošinot Latvijai otro medaļu šajā Olimpiādē. Stafetes sacensības olimpiskajā programmā tika iekļautas pirmo reizi.

Olimpiskās godalgas komanda saņems piektdien plkst. 18.37 pēc Latvijas laika, bet 25 minūtes iepriekš brāļi Šici tiks pie trešdien izcīnītās bronzas divnieku sacensībās. Latvijas kamaniņu izlasi lidostā Rīga līdzjutēji aicināti sagaidīt sestdien plkst.11 no rīta. Sagaidīšanas ceremonija norisināsies C terminālī.

Sacensībās mūsējie startēja ar 6.numuru 12 dalībnieku vidū, tobrīd apsteidzot visus konkurentus. Turpinājumā pārliecinoši labāki Krievijas sportisti, bet ASV un Itālija nespēja latviešus apbraukt. Pēc Vācijas triumfa brauciena (sastāvā Soču olimpiskie čempioni Natālija Gaizenbergere, Fēlikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts) Latvija aizvien atradās bronzas pozīcijā, bet bija jābrauc vēl austriešiem un kanādiešiem. Arī šīs abas valstis nespēja apbraukt mūsējos, Austrijas izlasē jau pirmajā posmā rupju kļūdu pieļaujot Mirjamai Kaclungerei - Latvija notur bronzu!

Medaļa iegūta ar meistarību un ne bez veiksmes - Kanāda apsteigta tieši par vienu sekundes desmitdaļu, turpat arī Itālija. Šīs valsts izlases ilggadējais lideris Armīns Cīgelers (40) pēc tam paziņoja par karjeras beigām - bronzu vieniniekos izcīnījušais itālis pie medaļām tika visās sešas olimpiskajās spēlēs karjerā. Kā ziņots iepriekš, arī Mārtiņš Rubenis žurnālistiem atzina, ka 35 gadu vecumā Sočos viņam bija pēdējās lielās sacensības. Tiesa, pēc kamaniņu stafetes notikušajā preses konferencē Rubenis atzina: "Man šobrīd nav atbildes jautājumam par karjeras beigām!"

Vērtējot atsevišķus posmus, Tīruma stafetē uzrādīja piekto labāko laiku starp dāmām, bet Rubenis un Šici - ceturtos labākos rezultātus savos braucienos.

Uzvarēja Vācija, Sočos kamaniņu sportā iegūstot visas četras iespējamās zelta medaļas (arī sieviešu un vīriešu vieniniekos, kā arī divniekos), bet sudrabs Krievijai, kas summā atpalika 1,03 sekundes.

Soču olimpiskās spēles. Kamaniņu sports. Stafete

1. Vācija 2:45.649

2. Krievija +1.03

3. Latvija +1.646

4. Kanāda +1.746

5. Itālija +1.771

6. ASV +1.906

Jau vēstīts, ka divniekos trešdien bronzu izcīnīja brāļi Šici. Iepriekš vīru sacensībās 10.vietu izcīnīja Mārtiņš Rubenis, sešpadsmitais Inārs Kivlenieks, bet Kristapam Mauriņam debijas reizē 21.pozīcija četru braucienu summā. Savukārt, dāmām 12.vietā ierindojās Elīza Tīruma, bet Ulla Zirne ieņēma 18.pozīciju. Abām tā bija olimpiskā debija.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi