Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā otrs sliktākais vairākums

Latvijas hokeja izlasei pašmāju pasaules čempionātā pēc ceturtās kārtas spēlēm ir otrs vājākais vairākums, kamēr mazākumā Latvijas hokejisti ir trešie labākie, liecina turnīra organizatoru apkopotā statistika.

Pirms ceturtās kārtas spēlēm Latvija bija viena no divām izlasēm, kurā nebija izdevies realizēt nevienu vairākumu, taču Latvijas panākumā pār Norvēģiju ar 2:1 vieni no vārtiem tika gūti vairākumā, ļaujot pakāpties uz pirmspēdējo vietu šajā statistikas rādītājā. Latvija, izmantojot vienu no 13 vairākumiem, apsteidz tikai Ungāriju, kas nav spējusi realizēt viena vīra pārsvaru ne reizi.

Labākie skaitliskajā vairākumā ar 46,15% realizāciju līdz šim bijuši dāņi, kuri izmantojuši sešas no 13 iespējām. Gandrīz pusi no izdevībām izmantojuši arī austrieši, kuri realizējuši trīs no septiņiem, un čehi, kuri pārspējuši pretiniekus vairākumā sešas no 15 reizēm.

Tikmēr mazākumā Latvijas izlase spēlējusi 13 reizes un zaudējusi vienus vārtus, kas ar 92,31% pretinieku vairākuma neitralizāciju dod trešo vietu. Līderi šajā statistikas rādītājā ir zviedri, kuri mazākumā spēlējuši desmit reizes, bet vārtus nav zaudējuši.

Tāpat Latvija četrās spēlēs metusi pa pretinieku vārtiem 92 reizes, no kurām tikai septiņas bija precīzas, realizējot 7,61% metienu un šajā statistikas rādītājā ierindojoties 13.pozīcijā. Līderi šajā rādītājā ar 15,18% realizētu metienu ir dāņi, kuri vārtu guvumos pārvērtuši 17 no 112 metieniem.

Labākā vārtsargu līnija ir Zviedrijai un Šveicei, kuras četros mačos ielaidusi tikai divus vārtus. Zviedrijas vārtsargi atvairījuši 97,3% metienu, bet šveicieši tikuši galā ar 96,48% metienu. Latvijas izlases vārtsargi atvairījuši 88,46% metienu (92 no 104), kas dod devīto vietu.

Pēc četrām spēlēm čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir čehs Dominiks Kubāliks, kurš guvis sešus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles. Makenzijs Vīgers no Kanādas sakrājis astoņus (3+5) punktus, bet dānis Nikolajs Ēlers ticis pie septiņiem (4+3) punktiem.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

A apakšgrupā, kas spēlē Tamperē, spēkus mēro Austrija, Dānija, Francija, Vācija, Ungārija, Zviedrija, ASV un Somija, bet B apakšgrupā Rīgā cīnās Latvija, Kanāda, Čehija, Kazahstāna, Norvēģija, Slovākija, Slovēnija un Šveice.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā papildlaikā ar 4:3 bija pārāki pār Kanādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi