Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-20 hokejisti kapitulē Austrijai, sarežģījot atgriešanos elitē

Latvijas U-20 hokeja izlase piektdien Minskā notiekošajā pasaules čempionātā pirmajā divīzijā A grupā savā ceturtajā spēlē piekāpās vienaudžiem no Austrijas, kā rezultātā atgriezties Elites divīzijā būs ļoti sarežģīti. Latvijas izlase ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) zaudēja Austrijai. Vārtus Latvijas izlasē guva Patriks Zabusovs.

Spēli veiksmīgāk iesāka latvieši jau sestajā minūtē ar precīzu raidījumu izceļoties Zabusovam, bet jau piecas minūtes vēlāk, skaitlisko vairākumu realizēja Benjamins Baumgartners, kurš šajā pavasarī jau paspēja debitēt Austrijas pieaugušo izlasē pasaules čempionātā.

Otrā perioda ceturtajā minūtē divu minūšu noraidījumu par klupināšanu saņēma Jānis Švanenbergs, bet austrieši jau minūti vēlāk ar vairākiem mēģinājumiem ieguva vadību 2:1. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, bet noslēdzošās 20 minūtes noritēja ļoti saspīlētā gaisotnē, abām komandām mača galotnē apmainoties ar vairākiem noraidījumiem. Vienā no epizodēm Kristaps Skrastiņš veica bīstamu spēka paņēmienu, kā rezultātā tika sodīts ar desmit minūšu sodu, par ko vēlāk neapmierinātību izrādīja Jānis Voris, arī saņemot desmit minūšu sodu.

Noslēdzošās mača minūtes latviešiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču izdarītais spiediens nenesa rezultātu, piedzīvojot pirmo zaudējumu šajā čempionātā. Austrieši pirms tam pasaules čempionātos U-20 vecuma grupā ne reizi nebija uzvarējuši Latvijas valstsvienību.

Austriešiem pēdējā spēle jāaizvada ar pastarīti Slovēniju, tāpēc pastāv maza iespēja uz piektdienas pretinieku neveiksmi. Tikmēr Latvijas izlase savā pēdējā turnīra spēlē tiksies ar Norvēģijas vienaudžiem.

Tikmēr Latvijas nākamā pretiniece Norvēģija ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Dāniju, bet Baltkrievija ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) apspēlēja Slovēniju.

Līdz ar zaudējumu Latvijas izlase ar astoņiem punktiem ir otrajā pozīcijā, par vienu atpaliekot no austriešiem. Tālāk ar astoņiem punktiem seko Baltkrievija, septiņi punkti ir Norvēģijai, trīs punktus guvusi Dānija, bet vienu - Slovēnija, kurai svētdien vajadzēs Austriju uzvarēt pamatlaikā, lai saglabātu vietu šajā divīzijā.

Pirmajā cīņā pirmdien Latvija ar 3:0 apspēlēja Dāniju, bet otrdien papildlaikā ar 3:2 uzveica mājiniekus baltkrievus. Tikmēr trešajā mačā izdevās gūt graujošu panākumu 9:1 pret Slovēnijas izlasi.

Austrijas komanda turnīra pirmajā mačā ar 3:4 piekāpās mājiniekiem, tālāk ar 5:2 uzvarēja Norvēģiju, bet trešdien ar 4:2 pieveikti vienaudži no Dānijas.

Abas izlases pirms Minskā notiekošā pasaules čempionāta aizvadīja divas pārbaudes spēles, pirmajā ar 4:3 papildlaikā uzvarēja Austrija, bet dienu vēlāk latvieši ar 9:2 izcīnīja graujošu panākumu. Pasaules čempionātā abas valstsvienības pēdējo reizi tikās 2018.gadā, kad Latvija bija pārāka ar 4:1.

Kopumā Latvijas U-20 izlase ar austriešiem tikusies 16 reizes, 12 no tām svinot panākumu. Pasaules čempionātos austrieši ne reizi nav tikuši galā ar Latvijas pretestību.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā norisināsies līdz svētdienai. 

Vislielākā pārstāvniecība šā gada Latvijas U-20 izlases sastāvā ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga". Kopumā šajā valstsvienībā spēlē 14 "Rīgas" hokejisti.

Gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas U-20 izlase uzsāka novembrī. Kārļa Zirņa padotie vispirms aizvadīja treniņspēli ar Hokeja skolas "Rīga" komandu, kur tika izcīnīta uzvara ar 3:2 pēcspēles metienos. Savukārt pēcāk latvieši ar 9:2 sagrāva Austriju.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei nepalīdzēs šovasar Nacionālajā hokeja līgā (NHL) draftētais vārtsargs Artūrs Šilovs. Tāpat šī hokejista vienaudzis ir rezultatīvais aizsargs Arvils Bergmanis, kurš dzimis 1999.gada pašā nogalē, bet šajā turnīrā drīkst spēlēt hokejisti, kuri dzimuši 2000.gadā un vēlāk.

Kārlim Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frenciss Anzalone. Tāpat asistenta pienākumus pilda Raimonds Vilkoits un vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, atbildīgs Ēriks Visockis. Arī šajā sezonā U-20 ģenerālmenedžera pienākumi uzticēti Jurim Opuļskim.

Gatavojoties pasaules čempionātam Minskā, Latvijas U-20 izlase maijā piedalījās Melnās jūras kausa izcīņā, augustā aizvadīja treniņnometni "Inbox.lv" ledus hallē, bet novembrī startēja četru nāciju turnīrā Bobrujskā, Baltkrievijā.

Iepriekšējā gadā Latvijas izlase Vācijas pilsētā Fisenē pirmās divīzijas A grupā finišēja ceturtajā vietā sešu komandu konkurencē, tāpēc arī šogad spēlē pirmajā divīzijā. Uz elites divīziju tiks grupas uzvarētāji.

Vēl 2017.gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 valstsvienības spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Bruno Brūveris, Jānis Voris (visi - "Rīga");

aizsargi - Artūrs Brikmanis, Ernests Ošenieks, Rūdolfs Spilva, Miks Tumānovs, Ņikita Mateiko (visi - "Rīga", MHL), Harijs Brants ("Acadie-Bathurst Titan", QMJHL), Patriks Ozols ("Lone Star Brahmas", NAHL);

uzbrucēji - Raivis Ansons ("Baie-Comeau Drakkar", QMJHL), Deniss Fjodorovs, Ričards Grīnbergs, Antons Siņegubovs, Kristaps Skrastiņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Kārlis Bucenieks (visi - "Rīga", MHL), Ričards Fomins ("Liepāja"), Viktors Jašunovs ("Sodertalje SK J20", Zviedrija), Rūdolfs Polcs ("Val-d'Or Foreurs", QMJHL), Ralfs Jevdokimovs (Daugavpils "Dinaburga"), Gļebs Prohorenkovs, Raimonds Mikus Vītoliņš (abi - Hokeja skola "Rīga").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi