Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lipmans izlīdzis ar Rīgas Dinamo

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) vairs nav nekādu nesaskaņu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas Dinamo un šobrīd abām pusēm ir konstruktīva sadarbība, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Kā ziņots, Lipmana un AS Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja Jura Savicka konflikts īpaši skaļš kļuva oktobrī, kad pēc abpusējiem caur presi izteiktiem apvainojumiem Rīgas Dinamo paziņoja, ka turpmāka sadarbība ar LHF ir neiespējama.

Toreiz tika draudēts, ka Dinamo neļaus komandu pārstāvošajiem spēlētājiem uz izlasi ņemt līdzi klubam piederošo ekipējumu, kas būtu radījis ievērojamas problēmas. Tomēr gan pirms novembrī aizvadītajām pārbaudes spēlēm ar Krievijas otro izlasi, gan arī decembrī pirms izlases pārbaudes turnīra Francijā konflikts tika nogludināts.

Nu Lipmans ticies ar Rīgas Dinamo vadošajiem cilvēkiem un LHF prezidentam vairs nav nekādu pretenziju pret valsts spēcīgāko hokeja klubu.

"Esmu ļoti gandarīts, ka viņi ir tikpat ieinteresēti olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā kā federācija. Tas mani ļoti priecē," pastāstīja Lipmans. "Strādāsim kopā, jo tā ir kopēja interese valstij, nevis kādai personai vai klubam."

Kā ziņots, pēc mēneša Latvijas hokeja valstsvienība savā laukumā aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacenšoties ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

"Aizvadīju pārrunas ar Aigaru Kalvīti, Gunti Ulmani un Juri Opuļski un esmu ļoti gandarīts," uzsvēra LHF prezidents. "Ja mūsu sadarbība turpināsies tikpat korekti, ieguvēja būs valsts."

Latvijas izlase gatavošanos olimpiskajai kvalifikācijai sāks 2.februārī, bet turnīrs risināsies no 7. līdz 10.februārim.

Pagājušajā nedēļā viens no izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgiem Aigars Cipruss tika apstiprināts par Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas Lietuvas komandas Viļņas Baltika galveno treneri, tomēr Lipmans uzskata, ka tas Latvijas valstsvienībai netraucēs.

"Viņu čempionāts beigsies martā, un pirms pasaules čempionāta Cipruss būs brīvs. Turklāt Lietuvas un Latvijas hokejus nevar salīdzināt. Pat tad, kad Lietuvas vadošajam klubam devām iespēju spēlēt Latvijas čempionātā, viņš bija kopvērtējuma apakšā," teica LHF prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi