Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Marenis: Šosezon mērķis ir palīdzēt komandai visās spēlēs

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo uzbrucējs Rihards Marenis kā vienu no gaidāmās sezonas mērķiem min tikšanu pie iespējas spēlēt visos mačos.

Jau ziņots, ka Dinamo hokejisti otrdien Latvijas Dzelzceļa kausa pirmajā mačā ar 3:0 pieveica Jekaterinburgas Avtomobilist.

"Sezonā būs vēl labāk. Domāju, ka pilnīgi noteikti būs daudz labu spēļu. Tajā brīdī, kad sākām spēlēt hokeju, mačs vairāk ritēja viņu zonā. Iesākām slikti un lēnām - spieda un vazāja pa mūsu zonu. Labi, ka viens iekrita, tas ļāva iegūt nelielu handikapu. Otrā perioda vidū sākām spēlēt savu hokeju un nostiprinājāmies viņu zonām. Varējām neuztraukties par saviem vārtiem, kur mums Gudijs var izglābt," pēc mača sarunā ar aģentūru LETA teica Marenis.

Mēneša sākumā Dinamo piedalījās pārbaudes turnīrā Sočos, kur četrās spēlēs izcīnīja divas uzvaras. Kā pauda Marenis, komanda, salīdzinot ar turnīru Sočos, ir krietni progresējusi.

"Atmosfēra ģērbtuvē kļūst arvien labāka un labāka, esam satuvinājušies kā komanda. Tas viss atstāj iespaidu uz mūsu spēli. Džeki saprot, kā kopā spēlēt un ko treneris no mums prasa. Pagaidām tas ļoti labi izdodas, tikai jāliek vēl klāt," uzsvēra uzbrucējs.

Starpsezonā komandai pievienojušies vairāki jauni leģionāri, kā arī ar Dinamo kopā ir daļa no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības Rīga spēlētājiem.

"Ar jaunajiem hokejistiem īsti nespēlēju kopā, bet izskatās, ka džekiem ļoti labi sanāk. Sākums bija nedaudz lēns, jo pēc ilgāka laika aizvadījām maču Arēnā Rīga. Kādam vispār šī bija pirmā mājas spēle Arēnā Rīga. Tas varbūt nospēlēja kādu lomu spēles sākumā. Taču pēc tam, kad iejutāmies, tad jau savstarpējā ķīmija veidojās," atzina Marenis.

Iepriekšējā vasarā Marenis pēc pārbaudes laika neturpināja darbu Dinamo komandā, tomēr vēlāk sezonas gaitā atgriezās tajā, 33 mačos izceļoties ar četriem vārtiem un vienu piespēli. Sezonas beigās viņš Mogo sastāvā kļuva par Latvijas čempionu, bet maijā debitēja pasaules čempionātā.

"Mans mērķis ir nostiprināties sastāvā un darīt, visu ko treneri liek, plus vēl kaut ko pielikt klāt. Laikam varu teikt, ka mērķis ir nospēlēt katru maču šajā sezonā," secināja Marenis.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, treneru prasības pret Mareni ir tādas pašas, taču atbildība kļuvusi daudz lielāka.

"Ja pagājušajā gadā varbūt vēl kaut kur saprata un piedeva, ja uz nervu pamata vai pieredzes trūkuma dēļ izdarīju kādu kļūdu, tad šosezon man vairs nav nekādu attaisnojumu. Ja treneris liek ko izdarīt, tad arī jāizdara. Ja neizdaru, tad arī dabūju dzirdēt par to," teica Marenis.

Cīņa par Latvijas Dzelzceļa kausu norisināsies jau 11.reizi. Pērn Rīgas komanda triumfēja turnīrā, pie trofejas tiekot trešo reizi vēsturē.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā piekto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, par vietu Gagarina kausa izcīņā spēkojoties līdz pat pēdējai regulārā čempionāta spēlei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi