Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Oļegs Znaroks svin 50 gadu jubileju

Pazīstamais Latvijas hokeja speciālists Oļegs Znaroks, kurš pašlaik trenē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienību Maskavas Dinamo, trešdien svin 50 gadu jubileju.

Čeļabinskas apgabalā dzimušais Znaroks uz Rīgu pārcēlās 1982.gadā, nospēlējot septiņas sezonas vietējā Dinamo komandā, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma sāka leģionāra gaitas, sešas spēles aizvadot Amerikas Hokeja līgā (AHL). Savukārt teju visu atlikušo karjeru viņš aizvadīja Vācijas zemākajās līgās, 2001.gadā pieņemot arī šīs valsts pilsonību, un tāpēc viņam anulēja Latvijas pasi, kas par īpašiem nopelniem bija piešķirta piecus gadus iepriekš.

Latvijas izlases rindās Znaroks aizvadīja 49 spēles, kurās nopelnījis 55 (23+32) punktus. No 1995. līdz 1999.gadam viņš piedalījās četros pasaules čempionātos, un tieši Znaroka gūtie vārti 1996.gadā mačā ar Šveici bija izšķirošie, kas ļāva Latvijas hokejistiem iekļūt spēcīgāko komandu divīzijā, kurā tā spēlē vēl šodien.

No 2006. līdz 2011.gadam Znaroks bija Latvijas valsts vienīgais galvenais treneris, augstāko sasniegumu veicot 2009.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta pasaules čempionātā.

2008.gadā Znaroks kļuva par KHL komandas Balašihas MVD galveno treneri un šo amatu saglabāja arī, kad MVD apvienojās ar Maskavas Dinamo, pagājušajā sezonā palīdzot tai triumfēt Eiropas spēcīgākajā klubu hokeja līgā. Par viņa palīgu gan MVD, gan Dinamo, gan Latvijas izlasē ilgstoši strādā Harijs Vītoliņš.

Znaroku jubilejā apsveikusi arī Latvijas Hokeja federācija (LHF), novēlot, lai trenerim "saglabājas vienmēr neizsīkstošā enerģija un cīņas spars", bet KHL viņam novēl "spēcīgu veselību, labklājību, jaunas idejas trenera darbā un milzīgus panākumus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi