Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Olimpiskais vicečempions hokejā Zaidenbergs saņem četru gadu diskvalifikāciju

Vācu hokejists Janniks Zaidenbergs, kurš 2018.gadā kopā ar Vācijas izlasi pārsteidzoši izcīnīja olimpisko sudraba medaļu, par dopinga lietošanu diskvalificēts uz četriem gadiem, otrdien paziņoja Vācijas Nacionālā antidopinga aģentūra (NADA).

NADA paziņojumā teikts, ka sodu Zaidenbergam piespriedusi Vācijas Sporta arbitrāžas tiesa. Lēmumu gan vēl var pārsūdzēt.

Tiek vēstīts, ka 39 gadus vecā Zaidenberga dopinga analīzēs, kas veiktas ārpus sporta aktivitātēm, uzrādījis paaugstinātu testosterona līmeni, kā arī citu aizliegto preparātu - DHEA. Tiek ziņots, ka Minhenes policija arī izmeklē šo lietu.

Zaidenberga advokāts tikmēr norādījis, ka hokejists lietojis ārsta izrakstītus recepšu medikamentus un pirms tam lūdzis, lai tajos nebūtu vielu, kuras iekļautas antidopinga noteikumos.

Šosezon Zaidenbergs nav spēlējis, bet iepriekšējās desmit sezonas uzbrucējs pārstāvēja Vācijas augstākās līgas (DEL) komandu Minhenes "Red Bull". Tāpat viņš spēlējis DEL klubos Manheimas "Adler", "Ingolstadt" un Ķelnes "Haie".

Karjeras laikā Zaidenbergs piedalījies desmit pasaules čempionātos un 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, kurās septiņos mačos guva vienus vārtus.

Jannika Zaidenberga vecākais brālis Deniss Zaidenbergs 2011.gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju Bostonas "Bruins" rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi