Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (17:37) - VIDEO: Lokomotiv traģēdijas vietā atrastas Skrastiņa nūjas

2011.gadā lidmašīnas katastrofā traģiski bojāgājušās hokeja komandas Jaroslavļas Lokomotiv avārijas vietā atrastas latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa nūjas, ziņo televīzijas kanāls Pervij Jaroslavskij.

Kā vēstīts televīzijas sižetā, divi draugi, dodoties makšķerēt, pie kādas Tunošonkas upes pietekas atraduši nūjas, kas vēlreiz atgādinājis par šausminošo katastrofu.

"Pacēlu ar kāju, skatos nūja, bet 5-10 metrus tālāk atradu otru," paudis tās atradējs Romāns Smirnovs. Draugi nūjas sākumā nolikuši pie traģēdijas vietas memoriāla, bet vēlāk atgriezušies, un tagad nezina, ko ar tām darīt. Kā vēsta sižets, tāpat nesen traģēdijas vietā atrasts Aleksandra Gaļimova mobilais telefons. Jaroslavļā nav, kur glabāt šādas lietas, bet vienā no muzejiem ir Josefa Vašīčeka spēļu krekls un apdegusi nūja.

Kaut Skrastiņš Lokomotiv komandā neaizvadīja nevienu oficiālu spēli, sižetā uzsver, ka līdzjutēji atceras arī viņu.

"Bija savākts kolosāls sastāvs un zelts būtu bijis mūsu," pauda Romāns Smirnovs, kurš izteicies, ka atrastās nūjas gatavojas atdot Skrastiņa atraitnei Zanei.

Tikmēr Zane Skrastiņa savā sociālās vietnes Facebook profilā raksta, ka ir pateicīga atradējiem un dosies uz Jaroslavļu pēc nūjām.

"Pirms dažām dienām Lokomotiv lidmašīnas avārijas vietā divi vietējie hokeja fani atrada Kārļa Skrastiņa nūjas. Viņi sazinājās ar klubu, lai ar tā starpniecību man un meitām nogādātu apdegušās nūjas. Ir jau pagājuši četri gadi. Esmu pateicīga šiem vīriešiem un došos uz Jaroslavļu, lai pateiktu paldies viņiem, kā arī nogādātu mājās to, kas palicis no mana mīļā vīra un manu meitu mīlošā tēva," raksta Skrastiņa.

Kā zināms, traģiskā avārija notika 2011.gada 7.septembrī. Tajā dzīvību zaudēja visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Lokomotiv komanda, ieskaitot vienu no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Skrastiņu. Jak-42 markas lidmašīna avarēja Jaroslavļā neilgi pēc pacelšanās. Tajā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā avārijas brīdī. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

pievienota 6.-7.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi