Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pasaules čempionāts Sarkanās mašīnas templī

Krievijas galvaspilsēta ceturtdien hokeja līdzjutējus sagaidīja ar drēgnāku laiku nekā Latvijā. No rīta apmākušās debesis gan skaidrojās dienas otrajā pusē, un tajā dienas daļā pamazām sāka pieplūst arī cilvēku skaits VTB ledus pils arēnas tuvumā. Piektdien ar Latvijas un Zviedrijas hokeja izlases maču startēs 2016. gada pasaules čempionāts hokejā elites divīzijā, taču par gaidāmo notikumu Maskavas ielās vēstī tikai ap arēnu esošie plakāti.

Ne metro, ne stacijās nemanīja nevienu pašu reklāmu vai stendu, kas liecinātu, ka Krievija šogad uzņem planētas spēcīgākās hokeja izlases, lai 16 komandu konkurencē noskaidrotu vislabāko. Lieki piebilst, ka atgādinājumu par 9. maija svinībām ielās bija krietni vairāk. Gadījumam, ja nu kāds maskavietis aizmirstu. Pie hokeja arēnas tuvumā esošās metro stacijas Avtozavodskaja izejas sagaidīja nevis čempionāta talismans Laika, bet gan tumšādains vīrietis ar puķu veikala reklāmu pār augumu. Un, tikai tuvojoties no metro stacijas arēnas virzienā, beidzot sāk parādīties pirmie hokeja tematikas priekšvēstneši: gājēju tunelis izlīmēts ar Krievijas izlases hokejistu plakātiem, pēc tam jau manāma arī pati arēna un čempionāta simbolika.

Arēna izvietota dzīvojamo ēku kvartālā ar nosaukumu Park Ļegend (krieviski - leģendu parks). Turpat blakus ir arī ūdenssporta arēna, Krievijas Hokeja muzejs un Krievijas Hokeja slavas zāle, kas pirmoreiz durvis vērs tieši pasaules čempionāta laikā. Blakus arī milzīgs sporta bārs ar nosaukumu Krasnaja mašina (krieviski - sarkanā mašīna). Rodas iespaids, ka krievi te iecerējuši savu hokeja meku. Tās svētums pagaidām gan sakņojas tikai panākumiem bagātā pagātnē, bet jaunas leģendas šajā hallē vēl tikai iecerēts rakstīt.

Pie vienas no VTB ledus pils sienām lepni slejas milzīgs ekrāns, uz kura tiek reklamēts gaidāmais čempionāts, taču, vai tas ir redzams no ielas puses, esot aiz Hokeja muzeja, grūti teikt. Vēl labāk noslēpta ir līdzjutēju fanu zona ar ne mazāk iespaidīgu ekrānu, uz kura vērot spēles varēs tie, kuri netiek iekšā hokeja hallē. Acīmredzot čempionāta rīkotāji ir pārliecināti, ka VTB ledus pils tribīnes nebūs tukšas un ka fanu bari plūdīs uz halli kā Daugava uz jūru. 

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena

Reportāžas, jaunākos foto un karstākos jaunumus no pasaules čempionāta Krievijā meklējiet portāla Diena.lv īpašajā sadaļā Hokejs 2016

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi