Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pret nākamajām zvaigznēm

Hokeja juniorus pasaules čempionāta otrajā spēlē eksaminēs Kanāda.

Nopietni pārbaudījumi turnīra sākumā. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 20 gadu vecumam (U-20) Zviedrijas pilsētā Gēteborgā otrdien vēlu vakarā uzsāka pasaules čempionātu (PČ) elites grupā ar spēli pret mājiniekiem zviedriem (zaudējums ar 0:6). Trešdien A apakšgrupas otrajā spēlē pulksten 20.30 pēc Latvijas laika pretī stāsies Kanāda. Grupā vēl būs jāspēlē ar Somiju un Vāciju. No piecām apakšgrupas komandām četras iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pēdējā vieta ar otras apakšgrupas pastarīti cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā grupā.

Galvenais treneris Artis Ābols ar palīgiem pirmdien nosauca galīgo sastāvu spēlēšanai PČ. Pēdējais no kandidātu saraksta tika svītrots uzbrucējs Otto Poļakovs, kurš spēlē Ziemeļamerikā NAHL junioru līgas komandā Filadelfijas Rebels. Rezervistu sarakstā ir iekļauti aizsargs Elvis Ļaškovs, kurš slimības dēļ neizgāja laukumā nevienā pārbaudes spēlē, un uzbrucējs Kristers Ansons. Turnīra nolikums paredz, ka savainotu spēlētāju, kuram trauma vairs neļauj spēlēt, drīkst aizstāt ar citu pieteiktu spēlētāju. Sastāvā ir iekļauti 23 spēlētāji. Kanādā un ASV spēlē 13 jaunie hokejisti. Trīs ir no Čehijas, divi no Zviedrijas, pa vienam no Šveices un Austrijas, bet četri spēlē Latvijas Optibet hokeja līgā.

Otrdien A apakšgrupas pirmajā spēlē Kanāda apspēlēja Somiju ar 5:2. Latvijas nākamie pretinieki kanādieši spēles gaitā turēja vadības grožus savās rokās. Pēc iegūtā 2:0 pārsvara trešajā trešdaļā jau bija 4:1. Ceturtā un pēdējā piektā ripa ielidoja jau tukšos Somijas vārtos. Izšķirošo trešo ripu iemeta 17 gadus vecais Maklins Selebrīni, kuram nākamā gada NHL draftā atvēl pirmo numuru. Selebrīni sezonu aizvada Bostonas Universitātes komandā un 15 spēlēs iekrājis 25 (10+15) rezultativitātes punktus. Kanādas izlasē īpaša uzmanība jāpievērš arī 19 gadus vecajam Metjū Potrā, kas jau debitējis Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Centra uzbrucējs Potrā šosezon 27 spēlēs devies laukumā Bostonas Bruins sastāvā. Metjū rēķinā 18 (5+13) punktu. Potrā arī pret somiem izcēlās ar vārtu guvumu, raidot ripu tukšos vārtos.

NHL šosezon spēlējuši arī Metjū Savojs un Freizers Mintens. Bufalo Sabres komandā, kurā spēlē arī Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons, Savojs laukumā devies vienā spēlē. Mintens pielaikojis Toronto Maple Leafs formas kreklu. 


Hokejs

PČ U-20 Gēteborgā (Zviedrija)

A apakšgrupa: Somija – Kanāda 2:5, Zviedrija – Latvija 6:0

27.XII Somija – Vācija (15.30), Latvija – Kanāda (20.30)

 

B apakšgrupa: Slovākija – Čehija 6:2, ASV – Norvēģija 4:1.

27.XII Slovākija – Šveice (13.00), Norvēģija – Čehija (18.00)

(Latvijas laiks) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi