Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo zaudē izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo piektdien savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Novosibirskas Sibirj.

Dinamo komanda cietusi septiņas zaudējumus pēc kārtas un pēc šodienas neveiksmes oficiāli atvadījās no izredzēm spēlēt Gagarina kausa izcīņā. Rīgas komanda "play-off" nav spēlējusi sešus gadus pēc kārtas.

Mājinieki pirmo periodu aizvadīja aktīvi, pa pretinieku vārtiem metot 18 reizes, taču neizmantojot divus vairākumus. Vislabākā iespēja izvirzīties vadībā bija Koltonam Gilīsam, kurš vienā no epizodēm norībināja vārtu stabiņu. Pirmā trešdaļa īpaši atmiņā paliks Jānim Švanenbergam un Reinim Lejniekam, kuri šajā spēles nogrieznī piedzīvoja debiju KHL.

Otrā perioda otrajā pusē Dinamo divreiz neizmantoja vairākumu un cīņa kļuva arvien asāka. Pēc tam, kad Ņikita Korotkovs iegrūda apmalē Neriju Ališausku, komandas biedru metās aizstāvēt Kirils Sļepecs, un laukumā sākās neliela grūstīšanās.

Asumi nebeidzās arī trešajā periodā, kura piektajā minūtē Koltons Gilīss izkāvās ar Daņilu Romancevu. Gilīsam papildu piecu minūšu sodam tika piespriestas vēl divas minūtes par kautiņa izprovocēšanu. Pusminūti vēlāk par klupināšanu noraidīts tika Vitālijs Pavlovs, līdz ar to rīdzinieki bija spiesti spēlēt trijatā pret pieciem.

Perioda vidū tika gūti pirmie un, kā vēlāk izrādījās, arī vienīgie vārti mačā. Sibrij pretuzbrukumā ātri nonāca pie "Dinamo" vārtiem un Aleksandrs Šarovs raidīja ripu mājinieku cietoksnī - 1:0. Otrajā desmitminūtē mājinieki vienu reizi tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr rezultātu izlīdzināt nespēja.

Rīdzinieki pirms pārtraukuma piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, punktu gūstot tikai par zaudējumu pēcspēles metienos pret Čerepovecas Severstaļ, bet trijās atlikušajās cīņās zaudējot ar kopējo vārtu starpību 0:15. Pēc pārtraukuma katrā no divām mājas spēlēm izdevies tikt pie punkta par neizšķirtu pēc 60 mača minūtēm, tomēr uzvarēt nav izdevies. Pēdējā mačā ar 1:2 pēcspēles metienos tika zaudēts Vladivostokas Admiral.

Šoreiz triju mājas spēļu sērijā pretī nāca visspēcīgākais pretinieks, kas šobrīd Austrumu konferencē ar 61 punktu 53 cīņās ieņem piekto vietu. Tikmēr rīdzinieki ar 34 punktiem 51 spēlē ir priekšpēdējā vietā līgā. Pirmais astotnieks Rietumos ir 22 punktu attālumā.

Arī Sibir pēdējos divos mačos viesos ir zaudējusi, ar 3:6 piekāpjoties Ņižņekamskas Ņeftehimik un ar 0:3 - Maskavas CSKA. Tomēr pirms tam komandai bija sešu uzvaru sērija.

Dinamo šajā spēlē nevarēja palīdzēt Andris Džeriņš, kurš pirms diviem mačiem par pārkāpumu pret tiesnesi saņēma divu spēļu diskvalifikāciju. Savukārt traumas dēļ sezona priekšlaicīgi noslēgusies aizsargam Kristapam Zīlem un, iespējams, arī Oskaram Bārtulim.

Abas komandas KHL čempionātā līdz šim bija tikušās 24 reizes, rīdziniekiem uzvaru svinot astoņās reizēs, no tām divreiz svinot panākumu pēc pēcspēles metieniem.

Šosezon abas vienības laukumā vēl nebija tikušās.

Nākamais mačs rīdziniekiem divu izbraukuma spēļu sērijas ietvaros paredzēts 30.janvārī pret Mika Indraša pārstāvēto Maskavas Dinamo.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Top komentāri

prieks
p
Shis ir janvára spécígákais un smieklígákais virsraksts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi