Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Rubenis 11.vietā pirms izšķirošajiem diviem braucieniem

Latviešu kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis atrodas 11.vietā pēc Soču olimpisko spēļu sestdien veiktajiem diviem braucieniem. Atlikušie divi notiks svētdien, sākums plkst. 16.30 pēc Latvijas laika.Divu braucienu summā Rubenis līderim Fēliksam Loham (Vācija) zaudē 1,186 sekundes. Pēc pirmā brauciena Rubenis 11.

pozīciju dalīja ar šveicieti Gregoriju Karižē. Cits Latvijas pārstāvis Inārs Kivlenieks pēc otrā brauciena noslīdēja par vienu vietu uz 16.pozīciju 1,65 sekundes aiz līdera, bet Kristapam Mauriņam pēc pirmās dienas 21.vieta, līderim zaudējot 1,918 sekundes. Mauriņš otrajā braucienā pakāpās par divām vietām.

Aiz Loha seko 42 gadus vecais mājinieks Alberts Demčenko (+0.294), bet trešais ir titulētais Itālijas sportists Armīns Cīgelers (+0,744), kurš nesen nosvinēja 40.dzimšanas dienu. Sešinieku noslēdz vācietis Andijs Langenhans, austrietis Reinhards Egers un krievs Semjons Pavļičenko.

Kopumā sacensībās piedalās 39 sportisti.

Pieredzes bagātākais Latvijas izlases dalībnieks ir tieši Rubenis - 1998.gada pasaules junioru čempions 35 gadu vecumā piedalās jau savā piektajā Olimpiādē, turklāt pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzu, kas Latvijai bija pirmā ziemas spēlēs pēc neatkarības atgūšanas. Tikmēr 27 gadus vecajam Kivleniekam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet 22 gadus vecais Mauriņš, kurš šosezon iekļuvis starp trim labākajiem pasaules tūres starta uzrāviena meistariem, piedzīvo olimpisko debiju.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Soči ir trešās ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas, kurās Latviju pārstāv tieši 58 sportisti.

Ja pirmajās četrās ziemas Olimpiādēs pēc neatkarības atgūšanas Latvija palika bez godalgām, iepriekšējās divās jau gūtas trīs medaļas, kas visas izcīnītas ledus renē - pirms astoņiem gadiem Turīnā Mārtiņš Rubenis ieguva bronzu kamaniņu braukšanā, bet iepriekšējā Olimpiādē Vankūverā Martins Dukurs tika pie sudraba skeletonā, kā arī kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja sudrabu.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi