Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Savickis: Rīgas Dinamo komanda noteikti būs

Rīgas Dinamo komanda no "hokeja kartes" nepazudīs un nākamsezon plāno aizvadīt savu 14.sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pirmdien sarunā ar LETA teica kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" 2020./21.gada sezonu noslēdza sestdien, mājās ar 2:3 papildlaikā zaudējot Habarovskas "Amur". Sarunā ar LETA Savickis norādīja, ka jau šonedēļ paredzēta kluba padomes sanāksme, kurā arī tiks spriests par daudziem jautājumiem.

"Padomes sēde plānota pēc pāris dienām," norāda Savickis. "Skaidrs, ka sanāksme būs gara, jo apskatīsim daudzus jautājumus. Daudz spriedīsim un strādāsim."

"Dinamo" šī bija jau 13.sezona KHL čempionātā, bet Savickis pauda pārliecību, ka noteikti būs arī 14. un daudzas citas.

"Komanda noteikti būs, un es ceru, ka daudz, daudz labāka," smejoties saka Savickis. "Ceram arī uz labākiem rezultātiem, jo šaubos, ka var vēl sliktāk."

Pirms 2020./21.gada sezonas "Dinamo" sakarā valdīja liela neziņa. Klubs pilnvērtīgus sagatavošanās darbus jaunajai sezonai sāka vien augustā, bet pirms tam vēl vairākas nedēļas neizdevās tikt skaidrībā, kurš speciālists vadīs komandu.

Gaidāmā starpsezona solās būt produktīvāka, jo kluba pārstāvji finansējumu jaunajai sezonai sākšot meklēt jau no marta pirmajām dienām. Paredzams, ka sākumā ar to tik raiti neveiksies, jo 16 komandām vēl priekš izslēgšanas spēles.

"Centīsimies pēc iespējas ātrāk atrast finansējumu, lai nokomplektētu komandu un varētu sākt aizvadīt treniņus. Vēlamies to izdarīt savlaicīgi, lai mums būtu saliedēta komanda. Tāpat centīsimies sarunāt pārbaudes spēles, lai līdz galam noslīpētu komandu," nākotnes plānus atklāj kluba padomes priekšsēdētājs.

Savickis vēl gan nezināja teikt, kāds būs galvenā trenera Pētera Skudras liktenis. Par to tiks lemts padomes sanāksmē.

Laikraksts "Diena" vēstīja, ka nākamsezon "Dinamo" komandā spēlēt piekritis viens no šīs sezonas labākajiem leģionāriem Džeisī Lipons. Kanādietis divas spēles pirms sezonas beigām pameta komandu un devās uz Zviedrijas čempionātu. 

Pēc pēdējās spēles preses konferencē Skudra par Liponu atklāja arī iepriekš daudziem nezināmu faktu. Hokejists sezonas pirmajā pusē nerādīja to labāko sniegumu, taču vēlējās turpināt spēlēt KHL, tāpēc arī piekritis pārslēgt jaunu līgumu ar citiem nosacījumiem. Skudra arī norādīja, ka ne daudzi leģionāri bijuši gatavi šādam solim.

Sarunā ar LETA Savickis neslēpa, ka Lipons nav vienīgais hokejists, kurš izteicis vēlmi nākamsezon pārstāvēt "Dinamo". Viņu vidū bijuši gan leģionāri, gan vietējie spēlētāji, taču konkrētus uzvārdus kluba amatpersona vēl nevēlējās nosaukt. Savickis piebilda, ka jaunu līgumu vietējiem hokejistiem palīdzēs nopelnīt labs sniegums pasaules čempionātā, kas Rīgā gaidāms maija un jūnija mijā.

Tāpat Savickis pieļāva iespēju, ka nākamsezon "Dinamo" ģenerālmenedžera pienākumus pildīs kāds cits, nevis persona, kura vienlaikus arī strādā par galveno treneri.

"Mēs nebijām pret ģenerālmenedžera nolīgšanu, vienkārši nespējām atrast piemērotu kandidātu. Teikšu godīgi - atrast labu ģenerālmenedžeri ir grūtāk nekā atrast treneri," par situāciju KHL tirgū saka Savickis. "Šobrīd mums uz šo pozīciju ir vairāki kandidāti, kurus arī atsevišķi izskatīsim."

"Vienmēr šos gadus mūsu galvenajam trenerim esam prasījuši, vai jums tiešām nav nepieciešams ģenerālmenedžeris? Kas mani patiesi izbrīnīja, viņi visi norādīja, ka spēs paši tikt galā, jo izveidojusies laba sapratne ar kluba valdi un padomi," situāciju uz "Dinamo" treneru soliņa ieskicē Savickis. "Iespējams šajā sakarā esmu bijis pārāk pielaidīgs."

Rīgas klubs regulāro čempionātu noslēdza kā vismazāk punktu izcīnījusī komanda vienā sezonā, ņemot vērā arī veiktās izmaiņas piešķirtajos punktos par uzvarām pamatlaikā. "Dinamo" šosezon tikai piecreiz uzvarējusi pamatlaikā, kas arī ir KHL antirekords. 2008./2009.gada sezonā Čehovas "Vitjaz" pamatlaikā uzvarēja sešos mačos, bet toreiz komandām regulārajā turnīrā bija mazāk spēļu.

"Dinamo" gan šajā sezonā skāra Covid-19 uzliesmojumi, kā dēļ bija sportiskās formas kritumi un tika saņemti arī četri tehniskie zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" sezonas izskaņā bija uzkāpusi uz zaudējumu takas, desmit spēlēs piedzīvojot tikai neveiksmes, kas negaidīti tika pārtraukta viesos, ar 4:1 apspēlējot Rietumu grupas līdervienību Maskavas CSKA, kurai vairākiem pamatsastāva spēlētājiem bija iedota atpūta. Tiesa, iepriekšējās divās mājas spēlēs atkal neveiksmes - 1:3 pret Ufas "Salavat Julajev" un 1:2 pret Minskas "Dinamo".

"Dinamo" šo sezonu noslēdza ar 28 punktiem 60 spēlēs, kas bija sliktākais sniegums Rietumu konferencē un arī visā līgā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi