Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vītoliņš: Pret jebkuru pretinieku mums galvenā ir aizsardzība

Latvijas valstsvienībai, stājoties pretī jebkuram pretiniekiem, pirmkārt, vajadzētu koncentrēties uz veiksmīgu spēli aizsardzībā, sarunā ar žurnālistiem norādīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Ceturtdien plkst.16.20 Latvija stāsies pretī Čehijas hokejistiem, kurus Latvijas izlases treneru štābs jau ir pētījuši, taču pagaidām svarīgākais ir sakārtot savu spēli. "Čehus jau pētījām. Šovakar vakarā paredzēta īsa sapulce par mūsu spēli, ko mēs labu un sliktu darījām pret norvēģiem, bet rītdien tad jau koncentrēsimies tikai uz čehiem," skaidroja Vītoliņš.

Izlases galvenais treneris uzsvēra, ka čehi ir ļoti tehniski hokejisti, taču mačā pret Austriju, kurā Čehija piekāpās pēcspēles metienos ar rezultātu 1:2, viņi bija guvuši pārāk lielu pārliecinātību par savu pārsvaru laukumā, kā rezultātā daudzos momentos nevis izmantoja iespējas gūt vārtus, bet centās turpināt izspēli pārāk ilgi. 

"Viņiem ir pastiprinājums no Nacionālās hokeja līgas (NHL) ar labiem spēlētājiem, kuriem ir ļoti laba statistika. Mēs zinām, ka viņi ir vieni no favorītiem. Tajā spēlē [pret Austriju] viņiem attieksme bija nedaudz paviršāka. Čehi paši zina, ka vairāk viņi nedrīkst nevienu spēli zaudēt, tāpat kā mēs," tā īsumā nākamos pretiniekus raksturoja Vītoliņš.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris, neieslīgstot sīkumos, norādīja, ka pirms nākamā mača svarīgākais ir uzlabot savu sniegumu laukumā.

"Problēma ir tāda, ka tad, kad spēlējam pret spēcīgām komandām, domājam vairāk par aizsardzību, lai nekļūdītos un, lai būtu mazāk bīstami. Tikko, kā mums stājas pretī komanda, kas ir vienlīdz spēcīga, kura mums ir jāapspēlē, mēs aizmirstam par aizsardzību un domājam tikai par uzbrukumu. Tad mēs arī zaudējam tās pozīcijas, no kurām pāriet uzbrukumā, daudz forsējam un sanāk nesaskaņas. Uz to mēs gribam arī likt akcentu, ka pret jebkuru pretinieku mums galvenā ir aizsardzība," stāstīja Vītoliņš.

Viņš arī teica, ka skaidrībai par Teodora Bļugera pievienošanos izlasei vajadzētu būt šovakar, kad otrpus okeānam būs rīts.

Vakar Latvijas izlases rindas papildināja Kristiāns Rubīns, un, kā valstsvienības treniņā novēroja aģentūra LETA, viņš treniņā tika iespēlēts vienā aizsargu pārī ar Robertu Mamčicu. "Viktors [Ignatjevs] vairāk skatās par aizsargu pāriem, bet tas ir viennozīmīgi labi, ka klāt ir aizsargs, kurš vienmēr ir bijis izlasē. Plānojam, ka viņš rīt spēlēs," piebilda Vītoliņš.

Tāpat viņš atklāja, ka Elvis Merzļikins sargās Latvijas izlases vārtus arī mačā pret Čehiju.

Pēc spēles pret Čehiju dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. Svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs 24.maijā ar maču pret Zviedriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi