Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Znaroks atzīst valodas neprasmes nelāgo ietekmi uz viņa karjeras virzību aiz okeāna

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks atzinis, ka hokejista karjera aiz okeāna viņam savulaik varēja izveidoties pavisam citādi, ja vien viņš angļu valodas neprasmes dēļ piedāvāto mēneša līguma summu nebūtu uzskatījis par gada atalgojumu.

Intervijā Krievijas avīzei "Sovetskij Sport" Znaroks pastāstīja, ka viņam bija iespēja spēlēt Bostonas "Bruins" un Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs jau piedāvājis parakstīt līgumu. Tā kā aģents Znaroku tikai atvedis uz Bostonu, līguma būtību hokejistam neviens krieviski nav pārtulkojis.

Iepazinies ar līguma summu, Znaroks pateicis paldies un devies atpakaļ uz Rīgu, kur viņa ģimenē nesen piedzimusi meitiņa. Neparakstīto līgumu Znaroks paņēmis līdz par piemiņu, un tikai pēc pieciem gadiem kāds viņa paziņa to pārtulkojis, atklājot tagadējam Maskavas "Dinamo" galvenajam trenerim, ka izmaksājamā summa bija par mēnesi, nevis gadu.

Amerikā Znaroks juties psiholoģiskā diskomfortā, un valodas nezināšanas dēļ viņam pat sākušās gremošanas problēmas. Turklāt, vienam pašam dzīvojot viesnīcā pilnā kluba apgādībā, Znarokam bijis ļoti problemātiski restorānā pasūtināt ēdienu.

"Biju iemācījies tikai vienu vārdu "chicken" (cālis)," teica Znaroks. Viesmīļi jau viņu pazinuši un kārtējo reizi, saņemot apstiprinājumu, arvien pasnieguši Znarokam cāli, lai gan hokejistam uz to jau bijis slikti pat paskatīties.

Iespēja doties uz ASV Znarokam radusies pēc gada diskvalifikācijas saņemšanas Somijā, kur vienā no spēlēm Pori "Assat" hokejists nonācis "milzu kautiņa epicentrā" ar tiesnešu līdzdalību. Somijā saņemtā gada diskvalifikācija Znaroka karjerā bija jau otrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi