Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Red Bull komanda gatava cīnīties ar Mercedes turpmāku pārsūdzību gadījumā

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda Red Bull gatava cīnīties tiesā ar Mercedes turpmāku pārsūdzību gadījumā, uzsver vienības vadītājs Kristians Horners.

Jau ziņots, ka "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens svētdien Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 čempiontitulu.

Pirms sezonas pēdējā, 22. posma viņam un "Mercedes" britu pilotam Lūisam Hamiltonam bija vienāds punktu skaits. Hamiltons startā apsteidza sāncensi un noturējās priekšā viņam līdz pat pēdējam aplim, kurā Verstapens viņam pasteidzās garām. Verstapens no Hamiltona pirms tam atpalika vairāk nekā desmit sekundes, taču pēdējos apļos trasē izbraukusī drošības mašīna deva Nīderlandes pilotam iespēju pietuvoties.

Pēc sacensībām "Mercedes" apstrīdēja sacensību rezultātus, iesniedzot divus protestus. "Mercedes" komanda uzskatīja, ka Verstapens apdzinis Hamiltonu laikā, kad pēdējos apļos trasē bija drošības mašīna. Tāpat "Mercedes" komandas ieskatā pieciem atpalicējiem, kas drošības mašīnas laikā atradās starp abiem pilotiem, nebija ļauts doties garām drošības mašīnai un ieņemt vietas brauciena beigās, jo sacensību direktors Maikls Masi pirms tam negrasījās pieņemt šādu lēmumu.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) sacensību tiesneši abus "Mercedes" protestus noraidīja. "Mercedes" vēlāk pieteica iesniegumu apelācijai, mēģinot pārsūdzēt lēmumu par sacensību atsākšanu pēdējā aplī.

"Ja viņi pārsūdzēs, tad pārsūdzēs. Cīnīsimies ar viņiem arbitrāža tiesā un arī parastajā tiesā, ja viņi izvēlies iet šādu ceļu. Tas izskatījās nedaudz pēc izmisuma soļa, taču mēs negribētu, lai sezona noslēdzas tiesnešu kabinetos. Viņi bija lieliski konkurenti visas sezonas garumā un Lūiss bija fenomenāls braucējs," stāsta Horners.

Viņaprāt, "Mercedes" pieļāva kļūdu, drošības mašīnas laikā nedodoties mainīt Hamiltona spēkratam riepas. "Red Bull" šādu lēmumu pieņēma, kas Verstapenam deva iespēju cīnīties pēdējā aplī ar jaunām riepām.

"Brīžiem jau šķita, ka tituls slīd ārā no rokām, bet tad nedaudz uzsmaidīja veiksme. Pieņēmām stratēģiski pareizu lēmumu, un nesaprotu, kāpēc "Mercedes" nedarīja tāpat," atzīmēja Horners.

24 gadus vecais Verstapens ir pirmais Nīderlandes pilots, kurš kļuvis par F-1 čempions un ceturtais visu laiku jaunākais titula ieguvējs. Tāpat viņš ir pirmais "Red Bull" kopš 2013.gada, kuram izdevies kļūt par čempionu.

Hamiltonam svētdien neizdevās kļūt par vēsturē visu laiku titulētāko pilotu. Viņam un vācietim Mihaelam Šūmaheram joprojām ir pa septiņiem tituliem. Hamiltons par čempionu kļuvis septiņās no astoņām pēdējām sezonām, 2016.gadā sīvā cīņā piekāpjoties savam komandas biedram Niko Rosbergam no Vācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi