Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baumanim 4.vieta, neiekļūstot rallijkrosa PČ posma finālā

Latvijas braucējs Jānis Baumanis no Austria komandas svētdien ierindojās ceturtajā vietā pasaules rallijkrosa čempionāta 11.posma pusfinālā, tādējādi paliekot ārpus fināla.

Pusfinālā pēc pamatīga haosa startā Baumanis iesaistījās cīņā par trešo vietu, taču palika ceturtais. Jau pirmajā aplī latvietis devās Džokera aplī, atgriezdamies sestajā pozīcijā, taču priekšā esošais Kens Bloks izstājās, tādējādi Baumanis pakāpās uz piekto pozīciju. Pusfināla turpmākajā gaitā Baumanim priekšā bija brīva trase, lai samazinātu savu deficītu no priekšā braucošajiem pilotiem. Pēc Davī Žanī Džokera apļa Baumanis spēkojās plecu pie pleca ar francūzi un izvirzījās ceturtajā pozīcijā. Pēdējā aplī līderu trijnieks devās Džokera aplī, taču Baumanis finišā nespēja viņus noķerot, paliekot ārpus fināla.

No šī pusfināla finālā iekļuva zviedru trio Matīass Ēkstrems, Kevins Ēriksons un Jūhans Kristofešsons. Tikmēr no otra pusfināla finālā vietu nodrošināja Peters Sūlbergs, Kevins Hansens un Andreass Bakerūds

Pirms tam kvalifikācijā latvietis ar summā iekrātiem 156 punktiem ieņēma ceturto vietu. Pusfinālā iekļuva kvalifikācijas 12 labāko rezultātu īpašnieki.

Pirms sezonas diviem noslēdzošajiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 228 punktiem ir Ēkstrems, kuram ar 201 punktu seko zviedrs Kristofešsons. Tikmēr iepriekšējo divu gadu pasaules čempions Sūlbergs ar 194 punktiem ir trešais.

Savukārt Baumanis ar 86 punktiem atrodams desmitajā pozīcijā, bet Reinis Nitišs, kuram sezona jau noslēgusies, ar 32 punktiem ir 15.vietā.

Turpat šajā nedēļas nogalē norisinās arī Eiropas čempionāta posms Super 1600 klasē, kur Artis Baumanis kvalifikācijā bija piektais, bet savā pusfinālā finišēja ceturtais, tādējādi finālā neiekļūstot.

A.Baumanis sešos posmos izcīnīja 79 punktus, kas viņam deva piekto vietu, bet par čempionu kļuva ungārs Kristiāns Šābo, kura kontā bija 135 punkti.

Artis Baumanis pārstāv Set Promotion komandu, kurā pērn startēja arī viņa brālis Jānis, kļūstot par Eiropas čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi