Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs

Baumanim un Nitišam neizdodas iekļūt finālā dubļainajā PČ rallijkrosa posmā Francijā

Latvijas rallijkrosa braucējiem Jānim Baumanim un Reinim Nitišam svētdien neizdevās sasniegt finālu Francijā notiekošā pasaules čempionāta sezonas devītajā posmā, kurā dalībniekiem nācās cīnīties arī ar dubļiem trasē.

Par sacensību uzvarētāju kļuva čempionāta līderis zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš uzvarēja jau ceturtajā etapā pēc kārtas, nostiprinoties sacensību līderpozīcijā.

Nākamais pasaules čempionāta posms 16.-17.septembrī notiks Biķernieku trasē, Rīgā.

Jau vēstīts, ka prestižajā SuperCar klasē Baumanis pēc sestdien aizvadītajiem diviem kvalifikācijas braucieniem bija devītais, bet Nitišs ieņēma 11.vietu.

Savukārt svētdien, kad tika aizvadīti pēdējie divi kvalifikācijas braucieni, viņi lietus radītajā dubļainajā trasē savas pozīcijas nenosargāja, tomēr starp 12 pusfinālistiem tika.

Trešajā kvalifikācijas braucienā STARD komandas pilots Baumanis uzrādīja septīto labāko rezultātu, kamēr EKS vienības braucējs Nitišs bija 13.vietā. Savukārt noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā ātrāks bija Nitišs, kurš ieņēma devīto vietu, bet Baumanim bija 12.labākais laiks.

Kvalifikācijā Baumanis nopelnīja 135 punktus, kas viņam deva desmito pozīciju, kamēr Nitišs ar 132 punktiem ierindojās 12.vietā un kā pēdējais iekļuva pusfinālā.

Tikmēr pēc kvalifikācijas līderis ar 187 punktiem bija Kristofešsons, kuram septiņus punktus zaudēja francūzis Sebastjans Lēbs.

Pusfinālā abi Latvijas braucēji startēja otrajā braucienā, kurā Baumanis finišu sasniedza ceturtais, bet Nitišs palika sestais.

Baumanis jau pirmo apli beidza ceturtais, augstāk tā arī netiekot, savukārt Nitišam pusfinālā problēmas sagādāja mašīnas priekšējā stikla tīrāmās slotiņas, kuras nedarbojās, tāpēc dubļainajā trasē sportistam bija apgrūtināta redzamība.

"Lielisks pusfināla sākums un cīņa ar [Andreasu] Bakerūdu. Diemžēl, pēc viena no sitieniem pārstāja darboties logu tīrītāji. Pēc tam vairs neko nevarēju redzēt, un pat pāris reizes atsitos pret trase sienu. Nebija nekādu variantu pacīnīties par finālu," pēc pusfināla sociālajā vietnē Twitter rakstīja Nitišs.

Braucienā uzvarēja zviedrs Timijs Hansens, aiz sevis atstājot Lēbu un norvēģi Andreasu Bakerūdu. Savukārt otrā pusfinālā uzvarēja Kristofešsons, aiz kura palika norvēģis Peters Sūlbergs.

Tikmēr finālā Kristofešsons guva itin drošu uzvaru, par trīs sekundēm pārspējot Lēbu, kamēr trešais palika Nitiša komandas biedrs un pašreizējais pasaules čempions Matīass Ēkstrems no Zviedrijas, tālākās vietas ieņemot Bakerūdam, Sūlbergam un Hansenam, kurš sākumā bija otrais, bet pēc tam nespēja sasniegt finišu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc devītā posma ļoti pārliecinošs līderis ar 241 punktu ir Kristofešsons, kuram ar 195 punktiem seko Sūlbergs, bet trešais ar 180 punktiem ir Ēkstrems, kam 11 punktus zaudē Lēbs.

Tikmēr Baumanis ar 66 punktiem sagabā 13.pozīciju, apsteidzot Nitišu, kurš ar 55 punktiem ir pozīciju zemāk.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.

Turpat Francijā norisinājās arī Eiropas čempionāta ceturtais posms "Super 1600" klasē, kur piektais palika Artis Baumanis, zaudējot kopvērtējuma vadību.

Pēc kvalifikācijas viņš bija sestais, bet pēc tam savā pusfinālā ieņēma trešo vietu, savukārt finālā viņš sešu braucēju konkurencē palika priekšpēdējais.

Pēc četriem posmiem pa 90 punktiem ir ungāram Kristianam Sabo, kurš uzvarēja Francijas etapā, un Baumanim.

pēc fināla papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi