Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Botass uzvar F-1 posmā Japānā, Mercedes iegūst Konstruktoru kausu

Somu pilots Valteri Botass svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 17.posmā, Japānas Grand Prix, kamēr viņa un brita Lūisa Hamiltona pārstāvētā Mercedes četrus etapus pirms sezonas beigām nodrošināja triumfu Konstruktoru kausā.

Taifūna dēļ kvalifikācijas mači tika pārcelti uz svētdienas rītu un tajos ātrākie bija "Ferrari" piloti, pirmo starta rindu aizņemot vācietim Sebastjanam Fetelam un Monako braucējam Šarlam Leklēram. No otrās rindas startēja "Mercedes", bet no trešās "Red Bull".

Startā Botass veiksmīgi pabrauca garām abiem "Ferrari" braucējiem un izvirzījās līderpozīcijā, kamēr Makss Verstapens no "Red Bull" ietriecās Leklēra auto un izlidoja no trases, pēc 15 veiktiem apļiem sacīksti neturpinot.

Sacīkšu turpinājumā somu pilots ar divu pitstopu stratēģiju spēja nosargāt savu pirmo vietu un izcīnīt karjerā sesto uzvaru. Sīva cīņa izvērsās par otro vietu, Fetelam par pussekundi pārspējot Hamiltonu.

Aiz goda pjedestāla bija brits Aleksandrs Albons ("Red Bull"), piekto vietu ieņēma spānis Karloss Sains juniors ("McLaren"), bet pirmo sešinieku noslēdza Leklērs. Tālāk bija austrālietis Daniels Rikjardo ("Renault"), astotais bija francūzis Pjērs Gaslī ("Toro Rosso"), devīto vietu ieņēma meksikānis Serhio Peress ("Racing Point"), bet kā pēdējais pie punkta tika vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault").

Tiesa, Leklērs par pirmajā aplī izraisīto incidentu saņēma piecu sekunžu sodu, bet vēl desmit sekundes viņam tika piespriestas par spēkrata vadīšanu nedrošos apstākļos. Tādējādi Monako pilots posmā tika klasificēts septītajā vietā, bet Rikjardo - sestajā.

"Mercedes" izcīnīja jau sesto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Hamiltons šīs sezonas 17 posmos iekrājis 338 punktus, kamēr Botasam ir 274 punkti. Trešais ar 221 punktu ir Leklērs, bet pa 212 punktiem ir Verstapenam un Fetelam.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 12 no 17 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet iepriekšējā posmā Singapūrā panākumu svinēja Fetels.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Meksikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi