Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Hamiltons izcīna savu 100.uzvaru Pirmās formulas sacensībās

Mercedes britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Krievijas Grand Prix sacensībās izcīnīja savu 100.uzvaru karjerā.

Lietainos laika apstākļos septiņkārtējais pasaules čempions sasniedza to, kas nevienam nav bijis pa spēkam, - 100.uzvaru F-1 posmos.

Šo uzvaru pilots gaidīja jau kopš Lielbritānijas "Grand Prix" jūlijā.

Pēc šīs uzvaras, kas tika sasniegta 14 gadus pēc pirmās Kanādā, Hamiltons savai komandai radio paziņoja: "Jā. Tas bija smags darbs".

36 gadus vecajam britam savā piektajā mēģinājumā tikt līdz 100 uzvarām startā priekšā stāvēja tautietis - "McLaren" pilots Lendo Noriss.

Kad līdz sacensību beigām bija atlikuši pieci apļi, beidzot sākās gaidītais lietus, izraisot haosu trasē.

Hamiltons pievienojās braucējiem, kuri devās boksos pēc slapjā laika riepām, Norisam saglabājot vadību.

Trīs apļus līdz beigām, kad Norisa braukšana vairāk atgādināja pīles pārvietošanos pa ūdeni, Hamiltons galu galā izvirzījās priekšgalā, lai beidzot svinētu 100.uzvaru.

Hamiltons par 53,271 sekundēm apsteidza galveno favorītu cīņā par čempiona titulu Maksu Verstapenu ("Red Bull") un par minūti un 2,475 sekundēm - spāni Karlosu Sainsu junioru no "Ferrari".

Ceturtais finišēja Daniels Rikjardo no "McLaren", piektais - uzvarētāja komandas biedrs soms Valteri Botass, sestais - pasaules eksčempions spānis Fernando Alonso ("Alpine"), apsteidzot Norisu, aiz kura finišēja vēl viens pasaules eksčempions soms Kimi Reikenens ("Alfa Romeo").

Līdz ar uzvaru Sočos Hamiltons atgriezās čempionāta vadībā kopvērtējumā. Viņš ar 246,5 punktiem par diviem punktiem apsteidz Verstapenu. 151 punkts ir Botasam, 139 punkti - Norisam, 120 - meksikānim Serhio Peresam "Red Bull"), bet 112,5 - Sainsam.

Jau ziņots, ka Noriss sestdien izcīnīja savu pirmo "pole position", bet pamatīga negaisa dēļ tika atcelta treniņbraucienu trešā sesija.

Dienu iepriekš abos pirmajos treniņbraucienos ātrākais bija Botass.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi