Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hamiltons uzvar ASV Grand Prix kvalifikācijā un tuvojas savam piektajam titulam

Pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis, brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18.posma - ASV "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Hamiltons laboja Ostinas trases rekordu, apli veicot vienā minūtē un 32,237 sekundēs. Otro ātrāko laiku uzrādīja viņa sīvākais konkurents kopvērtējumā, vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari" vienības, kurš bija 0,061 sekundi lēnāks.

Tiesa, Fetels startēs tikai no piektās pozīcijas, jo treniņbraucienu otrajā sesijā par ātrumu nesamazināšanu pie dzeltenā karoga saņēma trīs starta vietu sodu.

Līdz ar to blakus Hamiltonam startēs Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas, kurš kvalifikācijā britam zaudēja 0,070 sekundes.

No otrās starta rindas sacensības sāks "Mercedes" somu pilots Valteri Botass un "Red Bull" vienību pārstāvošais austrālietis Daniels Rikjardo, bet no trešās rindas startēs Fetels un "Racing Point Force India" franču braucējs Estebans Okons.

Tikmēr "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens kvalifikācijas pirmajā sesijā sabojāja savu spēkratu, kā rezultātā uzrādīja vien 15.rezultātu.

Starta vietu sods vēl vairāk apgrūtinājis Fetela izredzes iegūt F-1 čempiona titulu. Lai saglabātu kaut nelielas cerības, viņam svētdien Hamiltona uzvaras gadījumā ir jāizcīna ne zemāka vieta par otro.

Pirms sezonas noslēdzošajiem četriem posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 331 punktu, kamēr Fetelam ir 264 punkti, bet trešais ar 207 punktiem ir Botass. Tikmēr ceturto vietu ar 196 punktiem ieņem otrs Reikenens, kuram ar 174 punktiem seko Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz Rikjardo.

Konstruktoru kausā līdere ar 538 punktiem ir "Mercedes", kamēr "Ferrari" iekrājusi 460 punktus. Pirmo trijnieku savukārt ar 319 punktiem noslēdz "Red Bull".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi