Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lēbs gūst uzvaru otrajā Dakaras rallijreida posmā pēc kārtas

Slavenais franču autobraucējs Sebastjans Lēbs svētdien prestižajā Dakaras rallijreidā kādā no ātrumposmiem guva otro uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr kopvērtējumā vadībā palielinājis katarietis Nasers Al-Atija no Toyota komandas, kurš līdz ar to tuvojas savam trešajam titulam karjerā. Šī gada Dakaras rallijreidā atlikuši vairs tikai četri ātrumposmi.

Lēbs, kurš šogad kā privāts braucējs brauc ar Peugeot spēkratu, svētdien automašīnu ieskaitē guva uzvaru sestajā ātrumposmā, tiekot pie sava trešā panākuma šī gada Dakarā, kas viņam kopvērtējumā ļāvis pakāpties uz otro vietu. 309 kilometrus garajā etapā deviņkārtējais pasaules autorallija čempions par vairāk nekā divām minūtēm apsteidza 2011. un 2015.gada rallijreida čempionu Al-Atiju, kamēr trešais bija pieredzējušais spānis Karloss Sainss (Mini).

Otro vietu kopvērtējumā zaudējis 13 reižu Dakarā uzvarējušais francūzis Stefans Peteransels (Mini), kuram svētdienas ātrumposms nebija tas veiksmīgākais. Viņš finišēja teju 12 minūtes aiz Al-Atijas.

Kopvērtējumā Al-Atija tagad apsteidz Lēbu par 37 minūtēm un 43 sekundēm, kamēr trešais, atpalikdams 41 minūti un 14 sekundes, ir Peteransels.

Motociklu ieskaitē vadību pārņēmis svētdienas posmā uzvarējušais čīlietis Pavlo Kvintanilja (Husqvarna), kurš par nepilnu divu minūšu tiesu apsteidza argentīnieti Kevinu Benavidesu (Honda), kamēr trešais bija pagājušā gada Dakaras čempions Matīass Valkners no Austrijas (KTM).

Kopvērtējumā Kvintanilja par četrām minūtēm un 38 sekundēm apsteidz iepriekšējo kopvērtējuma līderi Rikiju Brebeku no ASV (Honda), kamēr, atpalikdams vairāk nekā piecas minūtes, trešais ir austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Šī gada Dakaras rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies 17.janvārī.

Iepriekšējā gadā Dakaras rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi