Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lēbs uzvar rallijreida Dakara ceturtajā posmā

Francijas autosportists Sebastjans Lēbs otrdien izcīnīja uzvaru rallijreida Dakara ceturtajā posmā vieglo automašīnu klasē, kamēr motociklu klasē ātrākais bija čīlietis Hosē Ignasio Korneho

Sacensību ieskaitē 299 kilometrus Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme") mēroja divās stundās 36 minūtēs un divās sekundēs, 68 sekundes lēnāks bija Saūda Arābijas pilots Jazīds al Radži ("Overdrive"), bet vēl 14 sekundes atpalika pēdējo divu sezonu uzvarētājs Nasers al Atija no Kataras ("Nasser").

Lēbs pirmdien trīsreiz pārdūra riepu, bet otrdien izcīnītā uzvara ļāva viņam pakāpties uz sesto vietu kopvērtējumā nepilnas 24 minūtes aiz līdera al Radži.

"Bija svarīgi atgūties, jo īpaši tāpēc, ka priekšā ir smagi posmi. Mums nevajadzētu atpalikt. Šobrīd neviens negrib atpūsties," teica Lēbs.

Kopvērtējumā līderi al Radži un vicelīderi Karlosu Sainsu senioru ("Audi") šķir četras minūtes un 29 sekundes, bet vēl septiņas sekundes atpaliek al-Atija.

Motocikliem Korneho ("Monster Energy Honda") finišēja divās stundās 51 minūtē un 11 sekundēs. Divas minūtes un 59 sekundes zaudēja viņa komandas biedrs Rikijs Breibeks no ASV, bet vēl 19 sekundes sliktāks finiša laiks bija argentīnietim Kevinam Benjavidesam ("Red Bull KTM").

Korneho ir arī līderis kopvērtējumā, par 75 sekundēm apsteidzot Botsvānas pārstāvi Rosu Brenču ("Hero") un par nepilnām piecām minūtēm - Breibeku.

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts 12 posmos un prologā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46.reizi Pērn vieglo automašīna klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo"), bet motociklu ieskaite pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi