Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neveiksmīga atgriešanās

Pirmajā no četriem posmiem piedzīvota rūgta vilšanās. Latvijas autosportists Jānis Baumanis, kas pārstāv Lietuvas komandu ESMotorsport Škoda, FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta 1. posma sacensībās Holjes trasē Zviedrijā ieņēma 20. vietu.

Baumanis 2015. gadā izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu Super 1600 klasē un pēc tam četras pilnas sezonas startēja FIA pasaules rallijkrosa čempionāta apritē, tāpēc šosezon nomērķējis uz otro Eiropas čempiona titulu. Startējot pilnpiedziņas auto Euro RX1 ieskaitē, Baumanis Zviedrijas posmā tehnisku defektu dēļ nespēja parādīt visu, uz ko ir spējīgs. Pirmajā braucienā Jānis spēkojās ar vienu no sacensību galvenajiem favorītiem francūzi Andrea Duboru. Vienu līkumu pirms finiša Baumanim cerības uz uzvaru braucienā izgaisa, jo piekares defekta dēļ nācās palikt trases malā. Otrajā braucienā Jānis veica pāragru startu, kā rezultātā džokera apli brauca divreiz. Demonstrētais temps ļāva cerēt uz labākiem rezultātiem otrajā sacensību dienā, bet sportiskā veiksme atkal nebija latvieša sabiedrotā. Trešajā kvalifikācijā Baumanis bija ceļā uz uzvaru braucienā, taču pārsista riepa pārvilka melnu svītru pāri visām cerībām. Nelielu mierinājumu sniedza uzvara braucienā pēdējā kvalifikācijas kārtā, taču ar to nepietika, lai kvalificētos pusfinālam.

Nākamais FIA pasaules čempionāta posms no 3. līdz 5. septembrim risināsies Lojakas trasē Francijā. Tā būs pēdējā pieturvieta pirms 18. un 19. septembrī Biķernieku trasē gaidāmā dubultposma Ferratum World RX of Riga. Pēc tam vēl būs posms Beļģijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi