Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Nitišam cīņā ar Sūlbergu neizdodas sasniegt pasaules čempionāta posma finālu; Baumanim trešā vieta debijā

Latvijas rallijkrosa talantam Reinim Nitišam sīvā cīņā ar slaveno norvēģi Peteru Sūlbergu svētdien neizdevās sasniegt pasaules čempionāta prestižākās SuperCar klases Turcijas posma pusfinālu. Savukārt Jānis Baumanis savās debijas sacensībās _RX Lites _klasē izcīnīja trešo vietu.

Stambulas Pirmās formulas (F-1) trasē notiekošajā posmā priekšsacīkstēs Nitišs četru braucienu summā izcīnīja piekto vietu, kas droši ļāva kvalificēties pusfinālam. Tomēr braucienā par iekļūšanu finālā Nitišs jau startā atkrita uz ceturto pozīciju. Kaut priekšpēdējā apļa noslēgumā Nitišam izdevās apsteigt Sūlbergu, jau nākamajā līkumā norvēģis atspēlējās un latvietis palika ārpus fināla.

Šīs sezonas 11. posmā Nitišs ārpus fināla sešnieka palicis ceturto reizi, turklāt trešo reizi pēc kārtas.

Finālā uzvaru izcīnīja Nitiša komandas biedrs Olsbergs MSE rindās Andreass Bakerūds no Norvēģijas, kuram sekoja zviedrs Timijs Hansens un Tomass Heikinens no Somijas, bet Sūlbergs medaļu braucienā izstājās.

Čempionāta kopvērtējumā latvietis pirms pēdējā posma ar 182 punktiem saglabā trešo vietu, bet jau par 18 punktiem zaudē Heikinenam un tikai par trim punktiem apsteidz Hansenu. Tikmēr Sūlbergs jau priekšlaicīgi savam 2003. gadā izcīnītajam pasaules čempiona titulam autorallijā pievienojis čempiona titulu arī rallijkrosā. Viņam pašlaik ir 250 punkti.

Savukārt Baumanis, kurš iepriekš šosezon bija izcīnījis trešo vietu Eiropas čempionāta Super 1600 klasē, savās pirmajās sacensībās pasaules čempionātā priekšsacīkstēs bija trešais ātrākais, samērā droši pārvarēja pusfinālu un arī finālā finišēja trešais.

Eiropas čempionātā Super 1600 klasē Baumanis deviņos posmos uz goda pjedestāla pamanījās kāpt sešas reizes, turklāt trijās no tām - uz augstākā pakāpiena.

Pasaules čempionāta sezona novembra beigās noslēgsies Argentīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi