Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nitišs atgriežas PČ rallijkrosā, pievienojoties slavenā Grenholma komandai

Latvijas autobraucējs Reinis Nitišs nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules rallijkrosa čempionātā, jo viņš ir pievienojies slavenā Markusa Grenholma komandai GRX Taneco.

Latvietis šai komandai pievienojies kā attīstības braucējs un piedalīsies vairākos pasaules čempionāta posmos, palīdzot vienībai pilnveidot tās sacīkšu spēkratus.

Pērn Nitišs, neatrodot iespēju startēt pasaules čempionātā, sacentās Eiropas meistarsacīkstēs, kur SET Promotion komandas sastāvā kļuva par čempionu.

"GRX Taneco un SET Promotion ir cieši saistītas komandas un jau pērn, pēc izcīnītās posma un čempionāta uzvaras Biķerniekos, veicu testus ar Hyundai i20 SuperCar. Palīdzēju veikt nelielus, bet būtiskus uzlabojumus, ko komanda izmantoja sezonas noslēdzošajās sacensībās," sportista pārstāvji citē 23 gadus vecā Nitiša teikto. "Lai arī tā nav pilnas sezonas programma, ir patīkami atgriezties pasaules čempionātā. Lielu daļu sezonas pavadīšu aizkulisēs, strādājot ar komandu vai izmēģinot jauninājumus, bet tajās reizēs, kad stāšos uz sacensību starta, draugu trasē man nebūs."

Grenholma radītā komanda pasaules rallijkrosa čempionātā debitēja 2017.gadā, viņa dēlam Niklasam startējot ar M-Sport Ford Fiesta auto (ar kuru pērn startēja Nitišs). Pērn Somijā bāzētā komanda stājās uz starta ar diviem Hyundai i20 SuperCar spēkratiem, kuru piloti bija N.Grenholms un krievs Timurs Timerzjanovs, kas tika būvēti, atvasinot pasaules rallija čempionātā izmantotās šasijas.

"Esmu priecīgs, ka Nitišs pievienosies mūsu komandai un būs līdzās Niklasam un Timuram. Nevaru sagaidīt mirkli, kad varēsim strādāt kopā un uzklausīt Reiņa padomus automašīnas uzlabošanai. Pērn mēs visi redzējām cik ātrs Nitišs ir trasē, un esmu pārliecināts, ka arī šogad tajās sacīkstēs, kurās viņš startēs, Reinis krietni pamainīs vietu izkārtojumu, un būs ļoti ciets rieksts visiem konkurentiem," komentēja komandas īpašnieks Markuss Gronholms.

Nitišs 2013.gadā kļuva par Eiropas čempionu Super1600 klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta prestižākajā SuperCar klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet pēc tam finansiālu iemeslu dēļ viņš pārgāja uz Eiropas čempionāta SuperCar klasi.

Jaunā pasaules čempionāta sezona sāksies 5.aprīlī Abū Dabī, bet kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi